ΚΟΣΜΟΣ

Ικανοποίηση για την πρόοδο των ερευνών

Σρι Λάνκα: Προειδοποιούν για ενδεχόμενο νέων επιθέσεων οι αρχές

Οι αρχές της Σρι Λάνκα έχουν εξαρθρώσει το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου που ευθύνεται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 21ης Απριλίου στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, όμως προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο νέων ισλαμιστικών επιθέσεων.

Ο Βικρεμεσίνγκε επισήμανε ότι η κυβέρνησή του, η οποία έχει σημειώσει μεγάλες προόδους στην προσπάθειά της να συλλάβει όλους όσοι εμπλέκονται στις επιθέσεις της Κυριακής του Πάσχα για τους καθολικούς που κόστισαν τη ζωή σε περισσότερους από 250 ανθρώπους, ανάμεσά τους και 42 αλλοδαποί, σκοπεύει να υιοθετήσει νέα αντιτρομοκρατική νομοθεσία.

«Έχουμε λάβει μέτρα ώστε η κατάσταση να επιστρέψει στο κανονικό», τόνισε μιλώντας στο κοινοβούλιο. «Όμως θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η απειλή δεν έχει εξουδετερωθεί εντελώς διότι πρόκειται για ένα ζήτημα παγκόσμιας τρομοκρατίας». Οι υπηρεσίες ασφαλείας εξακολουθούν να αναζητούν 10 ακόμη ανθρώπους που συνδέονται με τον σχεδιασμό των επιθέσεων, δήλωσε στρατιωτική πηγή στο Reuters. «Οι έρευνες δείχνουν ότι υπάρχουν άλλοι 8 με 10 άνθρωποι που συναντήθηκαν με τους άλλους δράστες», επεσήμανε η πηγή αυτή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.