Neo

Στο πλευρό της Δούρου ο Μανώλης Πιμπλής

Ο δημοσιογράφος Μανώλης Πιμπλής κατεβαίνει στις εκλογές ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου, στο Νότιο Τομέα.

Είναι μια σοβαρή υποψηφιότητα από έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει το χώρο του πολιτισμού με ποικίλες ιδιότητες: στο ρεπορτάζ και στα ένθετα (πολιτισμού και βιβλίου) των «Νέων» για 20 περίπου χρόνια, σήμερα με την εκπομπή του «Βιβλιοβούλιο» στο Κανάλι της Βουλής, άλλοτε με τη συμμετοχή του στην εκπομπή «Βιβλία στο Κουτί» στην ΕΡΤ. Όχι όμως μόνο ως δημοσιογράφος: οργάνωνε, επί τρία χρόνια, παρεμβατικές εκδηλώσεις λόγου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ενώ εδώ και τρία χρόνια, διευθύνει τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, με εντυπωσιακά αποτελέσματα από ό,τι λένε όλοι.

Όπως λέει ο ίδιος, τα επόμενα χρόνια πολιτική και πολιτισμός θα (πρέπει να) είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Και στόχος είναι η Αττική να μην εξελιχθεί απλώς σε μια τουριστική ατραξιόν, αλλά να αναδείξει τα τοπόσημά της και τον πολιτισμό της, όχι πια μόνο τον κλασικό, αλλά και το νέο. «Στη νέα της θητεία, η “Δύναμη Ζωής” καλείται να δώσει έμφαση στη δημιουργία πολιτιστικών θεσμών. Μικρών θεσμών στις γειτονιές και μεγαλύτερων, διαδημοτικών. Να δημιουργήσει φεστιβάλ, να πριμοδοτήσει την παραγωγή πολιτιστικού έργου από τους νέους, να δημιουργήσει παντού κοιτίδες πολιτισμού όπου το σύγχρονο έργο θα παράγεται, θα παρουσιάζεται, θα μπαίνει σε δημόσια συζήτηση. Ο πολιτισμός είναι η αντίστασή μας απέναντι στη βαρβαρότητα», έγραψε.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 16:33 26/05/2019

    Ένας κρατικοδίαιτος ρουφιάνος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΕΡΤ είναι ο συγκεκριμένος.Την Δούρου την σώζει μόνο η αναβολή των εκλογών.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.