ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν αρκεί να δηλώνεις προοδευτικός»

Σβίγκου: Οι συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν μήνυμα συσπείρωσης

Την εκτίμηση ότι στις κάλπες θα δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στο σχέδιο της κυβέρνησης και αποδοκιμασίας σχεδίου της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη που «μας γυρνάει αιώνες πίσω», εξέφρασε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξή της στο ρ/σ 247.

Υποστήριξε ότι η παρουσία χιλιάδων πολιτών στις ανοιχτές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα δίνουν ένα μήνυμα συσπείρωσης, ένα μήνυμα νίκης, δείχνουν μια δυναμική την οποία πολλοί δεν είχαν προβλέψει πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Επίσης, τα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν πριν από δέκα μέρες έχουν δείξει τα δύο διακριτά πολιτικά σχέδια τα οποία υπάρχουν στη χώρα μας.

Δεν είναι προοδευτικός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ότι «δεν αρκεί να δηλώνεις προοδευτικός. Σημασία έχει τι πραγματικά κάνεις» και εξήγησε: «δεν είναι προοδευτικό να καταψηφίζεις τη συμφωνία των Πρεσπών με το επιχείρημα ότι είναι μια προδοτική συμφωνία. Ούτε είναι προοδευτικό να μιλάς για την κατάργηση του 8ωρου ως ξεπερασμένου ή για κατάργηση της 5νθήμερης εργασίας και να μιλάς για 7ήμερη εργασία. Αυτά όχι απλώς δεν είναι προοδευτικά, αλλά μας γυρνάνε αιώνες πίσω». Σημείωσε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι δεσμεύεται μόνο για 12 συντάξεις, άρα θα καταργήσει τη 13η σύνταξη και επίσης έχει δηλώσει ότι δεν δεσμεύεται από τα μέτρα αυτά. Οπότε, όποιος και αν είναι πρόεδρος της Κομισιόν, εγώ δεν πιστεύω ότι θα είναι ο κ. Βέμπερ, αν ποτέ γινόταν πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα καταργούσε αυτά τα οποία με θυσίες των πολιτών και με πολύ μεθοδική δουλειά από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό γίνονται πραγματικότητα».

«Θέλει και τα παθαίνει η κ. Γεννηματά...»

Σχολιάζοντας το άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΙΝΑΛ είπε ότι «με τη στάση που κρατάει και με την επίθεση που κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνώντας πολλές φορές να κάνει την ίδια επίθεση και στη ΝΔ, είναι αναμενόμενο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει άνοιγμα στους δικούς σου ψηφοφόρους... Γιατί δεν μπορεί να ευαγγελίζεσαι την κεντροαριστερά και να δηλώνεις ότι στόχος σου είναι η στρατηγική ήττα της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.