MEDIA

Τρίτη 21/5, στις 21.00

«Τα σύνορα της Ελλάδας» παρουσιάζουν την προσάρτηση της Θεσσαλίας στην Ελλάδα, στο COSMOTE HISTORY HD

Το παρασκήνιο και το ιστορικό της προσάρτησης της Θεσσαλίας στον εθνικό κορμό της Ελλάδας το 1881, μετά τη συνθήκη του Βερολίνου (1878), παρουσιάζει το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Τα σύνορα της Ελλάδας», σε παραγωγή COSMOTE TV που θα προβληθεί την Τρίτη 21/5, στις 21.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

Η σειρά, η οποία είναι αφιερωμένη στην ίδρυση της Ελλάδας και τη σταδιακή εδαφική ολοκλήρωση της χώρας, από την ενσωμάτωση των Επτανήσων το 1864 έως την ένωση με τα Δωδεκάνησα το 1947, βασίζεται στο βιβλίο της Λένας Διβάνη «Η εδαφική ολοκλήρωση της Ελλάδας (1830-1947)». Η συγγραφέας είναι και η παρουσιάστρια των 9 επεισοδίων της σειράς.

Με επίκεντρο το νέο κύμα επιχειρηματικότητας της χώρας μας, στο COSMOTE HISTORY HD, ξεχωρίζει επίσης, το νέο επεισόδιο της σειράς «Start-up Ελλάδα», μέσα από το οποίο δημιουργοί premium ελληνικών προϊόντων αποκαλύπτουν τα πολύτιμα  μυστικά τους, ενώ παρουσιάζεται και το πρώτο πρακτορείο διερμηνέων νοηματικής γλώσσας της Ελλάδας (Κυριακή 19/5, 20.15).

Επιπλέον, οι διάσημες φράσεις «Ελευθερία, Αδελφότητα, Ισότητα» και «Σπαρτιατική αγωγή» αναλύονται από κορυφαίους ακαδημαϊκούς και ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στα δύο νέα επεισόδια της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Φράσεις με ιστορία», που θα προβληθούν το Σαββατοκύριακο 18-19/5 στις 20.50.

Τέλος, την ελληνική κοινότητα της Τεργέστης του 18ου αιώνα, την οποία αποτελούσαν έμποροι, χρηματιστές και ασφαλιστές που ενίσχυσαν οικονομικά την Επανάσταση του 1821, αναδεικνύει το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Οι δρόμοι της ελευθερίας», σε συμπαραγωγή COSMOTE TV. Η σειρά είναι αφιερωμένη στις ελληνικές παροικίες της Ευρώπης, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας (Πέμπτη 16/5, 21.00, COSMOTE HISTORY HD).

Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.