ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία με την εργοδοσία για νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Τέλος της απεργίας των πιλότων της SAS!

Σε συμφωνία με τα συνδικάτα κατέληξε η διεύθυνση του σκανδιναβικού ομίλου αερομεταφορών SAS, όπως ανακοίνωσε η ίδια, συμφωνία η οποία σήμανε και τον τερματισμό της απεργιακής κινητοποίησης των πιλότων της εταιρείας!

Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι η απεργία των πιλότων της SAS επηρέασε περίπου 380.000 επιβάτες, ωστόσο δεν έκαναν πίσω, διεκδικώντας μέχρι... τέλους ευνοϊκότερους εργασιακούς όρους!

Η συνδικαλιστική ένωση των πιλότων του ομίλου SAS ανακοίνωσε σχεδόν ταυτόχρονα ότι συμφωνήθηκαν αυξήσεις μισθών 3,5% το 2019, 3% το 2020 και 4% το 2021, στο πλαίσιο της νέας τριετούς επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου SAS, ο Ρίκαρντ Γκουσταφσόν, επιβεβαίωσε τη σύναψη της συμφωνίας και διαβεβαίωσε ότι οι πτήσεις θα ξαναρχίσουν το συντομότερο δυνατόν, αλλά πιθανότατα θα χρειαστούν 24 ώρες πριν η λειτουργία του αερομεταφορέα να επανέλθει στα κανονικά της επίπεδα. Ο όμιλος ακύρωσε συνολικά πάνω από 4.000 πτήσεις ως χθες Πέμπτη, αφότου οι πιλότοι του κήρυξαν απεργία την 26η Απριλίου, διεκδικώντας αυξήσεις μισθών και βελτίωση των όρων εργασίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.