ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τις απειλές Τραμπ

Θέλει διάλογο με τον Τραμπ ο Πρόεδρος του Μεξικού

Η πολιτική που συμπυκνώνεται στο σύνθημα «πρώτα η Αμερική» είναι «εσφαλμένη», τόνισε σε επιστολή του προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο Μεξικανός ομόλογός του Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, αντιδρώντας στην ανακοίνωση του ενοίκου του Λευκού Οίκου ότι επιβάλλει τελωνειακούς δασμούς σε όλα τα αγαθά μεξικανικής προέλευσης που εισάγονται στις ΗΠΑ, που θα ανέλθουν στο 5% από τη 10η Ιουνίου και θα αυξάνονται 5% κάθε μήνα ως την πρώτη Οκτωβρίου -όταν θα ανέρχονται στο 25%- για να πιέσει τις μεξικανικές αρχές να σταματήσουν τις ροές παράτυπων μεταναστών.

Ο Λόπες Ομπραδόρ τόνισε στην επιστολή του ότι θέλει να αποφύγει «τη σύγκρουση» με τις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι ιδεώδη όπως η δικαιοσύνη και η αδελφοσύνη των ανθρώπων είναι σημαντικότερα από τα σύνορα. Ο μεξικανός πρόεδρος έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής του να ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον σήμερα.

Ζήτησε να υπάρξει διμερής διάλογος για το ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης, το οποίο η κυβέρνηση του Τραμπ χαρακτηρίζει «μείζονα κρίση» και απειλή για «την εθνική ασφάλεια» και «την οικονομία» της χώρας. «Προτείνω να βαθύνει ο διάλογος, να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις στο πρόβλημα της μετανάστευσης», ανέφερε ο Λόπες Ομπραδόρ στην επιστολή του στον Τραμπ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.