ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΜ-Θ

Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι θα είναι η θετική έκπληξη των ευρωεκλογών»

Τη βεβαιότητα ότι το "Ποτάμι" θα είναι η θετική έκπληξη των ευρωεκλογών εξέφρασε ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε σε αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι "η χώρα έχει ανάγκη από μια καθαρή, ψύχραιμη, ενωτική, ευρωπαϊκή φωνή", ανέφερε ότι υποστηρίζει το σχέδιο Μακρόν που εξασφαλίζει ελευθερία, πρόοδο και την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών και υπογράμμισε ότι το μέλλον την Ελλάδας είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης.

"Προσπαθούμε να διεξάγουμε έναν αγώνα με πολλή Ευρώπη" είπε ο κ. Θεοδωράκης και σημείωσε ότι ο στόχος του Ποταμιού είναι να εκλεγούν και πάλι δύο ευρωβουλευτές και η δύναμή του να ξεπεράσει το 5%. Παράλληλα σχολίασε ότι τα δύο μεγάλα προβλήματα της Ευρώπης είναι ο λαϊκισμός και η ακροδεξιά, που έχουν ως αποτέλεσμα να μην λαμβάνονται αποφάσεις (όπως, για παράδειγμα, στο προσφυγικό). "Την επόμενη πενταετία θα κριθεί αν η Ευρώπη θα είναι υποκατάστημα της Αμερικής, της Κίνας και της Ινδίας ή αν θα παραμείνει η μεγάλη δύναμη" επισήμανε και υπογράμμισε ότι το Ποτάμι υποστηρίζει την ενεργοποίηση της Ευρώπης για τη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων για την ενοποίησή της.

Τάχθηκε, παράλληλα, υπέρ ενός ενιαίου αμυντικού δόγματος στην Ευρώπη και υπέρ ενός ενιαίου ευρωπαϊκού στρατού, σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει υπουργός οικονομικών με μεγάλο προϋπολογισμό για την ενίσχυση των μικρομεσαίων και της εξαγωγικής τους δραστηριότητας και τόνισε ότι πιστεύει στη φορολόγηση των πολυεθνικών κολοσσών.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι προσπαθούν να μιλούν για τα ασήμαντα της πολιτικής και όχι για τα μεγάλα της Ευρώπης, έκανε λόγο για κοκορομαχίες στη Βουλή και προέβλεψε ότι και τις επόμενες μέρες, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα συνεχίσουν να μιλούν για όλα τα θέματα εκτός από το κομματικό δημόσιο και το θέμα της οικονομικής διαφάνειας στις δαπάνες και τα δάνειά τους.

Με αφορμή την συγκρότηση εκ νέου της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού σχολίασε: "το Ποτάμι ποτέ δεν έπαψε να έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Είχε πάντα κοινοβουλευτική εκπροσώπηση χάρη του Μαυρωτά, του Λυκούδη και εμού, αλλά είναι σημαντικό ότι έστω και από σπόντα, κατά λάθος δηλαδή για τα άλλα κόμματα -δεν ξέρω αν το είχαν σκεφτεί- φύγανε κάποιοι από τους αποστάτες από τη Βουλή και έτσι δόθηκε η δυνατότητα να ξανασυγκροτηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.