ΕΛΛΑΔΑ

Ρένα Δούρου

«Το πολιτικό μήνυμα στάλθηκε, την Κυριακή να ψηφίσουμε για περιφερειάρχη»

«Αυτή την Κυριακή διαλέγουμε περιφερειάρχη αφού έχουν αποτυπωθεί ανόθευτα τα μηνύματα που θέλαμε να στείλουμε, με ανόθευτο τρόπο, στο Περιφερειακό Συμβούλιο», τόνισε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στην ΕΡΤ, ζητώντας από τους πολίτες την Κυριακή να προσέλθουν στην κάλπη κρίνοντας με βάση «αυτά που κάναμε -και κάναμε πολλά- και όχι με αυτά που λένε οι αντίπαλοί μας».

Οι πολίτες, σημείωσε, έχουν να επιλέξουν μεταξύ μιας «συλλογικής προσπάθειας που έκανε τα αυτονόητα, τα οποία όμως δεν είχαν γίνει ούτε την περίοδο των μνημονίων ούτε την περίοδο της ψευδεπίγραφης ευμάρειας» και «ενός ανθρώπου που έχει υπηρετήσει επί 12 χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που βρέθηκε να διεκδικεί την Περιφέρεια Αττικής ύστερα από εσωκομματικό εκβιασμό, και το έργο του στον δήμο του δεν συγκρίνεται με όσα έχει κάνει η Δύναμη Ζωής σε μια μόνο θητεία».

Η ίδια έκανε λόγο για «εργαλειοποίηση» τόσο των αυτοδιοικητικών όσο και των ευρωπαϊκών εκλογών, και υπογράμμισε ότι παρά την στοχοποίηση της «με αθεμελίωτες επιθέσεις», την περασμένη Κυριακή «σημειώθηκε μια πρώτη νίκη, που δημιουργεί αισιοδοξία ότι η συμπολίτες μας δεν ακούνε τα ενορχηστρωμένα ΜΜΕ και συγκεκριμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα».

Αναφερόμενη στις σχέσεις με τους δημάρχους της Αττικής, η περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κανένας που θα τον ακούσετε να λέει ότι τιμωρήθηκε από τη διοίκηση της Δούρου στην Περιφέρεια».

Σχολιάζοντας το έργο και τα αξιώματα του κ. Πατούλη (ΚΕΔΕ, ΙΣΑ, δήμαρχος) εστίασε στο «ένα ρέμα που είχε και δεν το έστρωσε», με αποτέλεσμα «να πλημμυρίζει κάθε τόσο και να απειλεί περιουσίες».

Αναφερομένη στη στοχοποίησή της λόγω των συνεπειών της πυρκαγιάς και της πλημμύρας σε Μάνδρα και Μάτι η Ρ. Δούρου σημείωσε: «Ακόμα περιμένω τον κ. Πατούλη να καταδικάσει τη στάση υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων που μπερδεύουν το εκλογικό αποτέλεσμα με υποτιθέμενες ευθύνες. Πρόσθεσε ότι δεν κρύφτηκε και ότι ανέλαβε ευθύνες: «Εγκάλεσα από την πρώτη στιγμή όλους τους φορείς της Ελληνικής Δημοκρατίας λέγοντας ότι "δεν μπορείτε να τα έχετε κάνει όλα καλά όταν έχουμε τέτοιο αποτέλεσμα". Είπα ότι πρέπει γρήγορα η δικαιοσύνη να αναλάβει την έρευνα. Πήγα η ίδια στη δικαιοσύνη, για να πούνε κάποιοι δημοσιογράφοι ότι η Δούρου πήγε να μηνύσει τον εαυτό της...».

Αναφορικά με το ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.250 έργα και 360 ανοικτά εργοτάξια, επισήμανε ότι πρέπει να αλλάξει το ηθικό υπόδειγμα άσκησης εξουσίας και οι αιρετοί να λειτουργούν με βάση την ουσία και όχι την επικοινωνία, με όρους περιεχομένου και όχι περιτυλίγματος.

Επιπλέον τόνισε ότι είναι υπερήφανη γιατί, «παρ' όλο που είπανε τα πάντα, "πέσαν οι ακρίδες στην Αττική", "η Δούρου φταίει", αλλά δεν είπε κανείς για μένα αυτό για το οποίο γύρισαν οι νέοι και οι νέες την πλάτη τους στην πολιτική, ότι δηλ. οι πολιτικοί είναι ίδιοι και το μόνο που τους νοιάζει είναι ο προσπορισμός και η καλοζωία. Κανένας εργολάβος δεν με πήγε για φαγητό βράδυ».

Κλείνοντας τόνισε ότι «το πολιτικό μήνυμα στάλθηκε ήδη. Αυτή την Κυριακή να ψηφίσουμε για περιφερειάρχη».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. MARINA. 21:58 30/05/2019

    Την Κυριακή τελειώνεις οριστικά άθλια Ρένα Δούρου.Περιφερειάρχης ο κύριος Πατούλης και εσύ αντί για ζειμπέκικο αυτή την φορά θα χορέψεις τον χορό του Ζαλόγγου σούργελο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.