ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πού ποντάρει ο πρωθυπουργός

Τσίπρας: Με γεμάτη «φαρέτρα» στην τελευταία προεκλογική εβδομάδα

Στην ολοένα και κλιμακούμενη αύξηση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην ενεργοποίηση των «αντιδεξιών» ανακλαστικών της ελληνικής κοινωνίας ποντάρει ο πρωθυπουργός, ο οποίος, εξάλλου, επιμένει στις περιοδείες και τις ανοιχτές συγκεντρώσεις έχοντας αρκετά όπλα στη φαρέτρα του για την καθοριστική, τελευταία προεκλογική εβδομάδα.

Η χθεσινή, μαζική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λαμίας ήταν άλλο ένα τεστ που ολοκληρώθηκε με επιτυχία και δείχνει στην Κουμουνδούρου πως πρέπει να επιμείνει στον δρόμο των ανοιχτών πολιτικών εκδηλώσεων. Εξάλλου, ο πρωθυπουργός σήμερα περιοδεύει στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, ενώ ως την ερχόμενη Πέμπτη θα μεταβαίνει καθημερινά και σε ένα άλλο μέρος της Ελλάδας. Μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνεται το Αγρίνιο, η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης και άλλες περιοχές, ενώ στην Κουμουνδούρου ήδη επικρατεί κινητοποίηση για την μεγάλη τελική προεκλογική συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος, που θα γίνει σε κάποια ανοιχτή πλατεία στο κέντρο της Αθήνας την προσεχή Παρασκευή, ήτοι την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου. Όλα, λοιπόν, δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός θα αναλάβει το ρίσκο να γεμίσει την πλατεία Συντάγματος, ώστε να φανεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γεμίζει πλατείες και ουδόλως καταρρέει στην κοινωνία και στις κάλπες.

Τονωτικές ενέσεις

Ταυτοχρόνως, η Κουμουνδούρου επιχειρεί να διαμηνύσει στους προοδευτικούς πολίτες ότι όλα είναι ανοιχτά και να αποκρούσει το κλίμα απογοήτευσης, ώστε να αλλάξει η συλλογική ψυχολογία. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται βέβαιος για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος κάνουν λόγο για «ντέρμπι», με στόχο την αύξηση της συσπείρωσης και την κινητοποίηση είτε των αναποφάσιστων, είτε των απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που σκέφτονται να μείνουν στον καναπέ τους.

Φαρέτρα

Πέραν αυτών, είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα εισέλθει στην τελευταία προεκλογική εβδομάδα προσδοκώντας ότι θα αλλάξει το κλίμα στην κοινωνία και από το πακέτο ελαφρύνσεων που ψήφισε προχθές η κυβέρνηση. Την Δευτέρα, άλλωστε, θα καταβληθεί η «13η σύνταξη» σε περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια δικαιούχους, ενώ θα αρχίσει και η λειτουργία της πλατφόρμας για την ένταξη πολλών οφειλετών στην ρύθμιση των 120 δόσεων. Παράλληλα, δεν ήταν τυχαία η επιλογή του κυβερνώντος κόμματος να δώσει στη δημοσιότητα σποτάκι με τη συνταξιούχο και τις περικοπές που έχει υποστεί στη σύνταξή της, καθώς στην Κουμουνδούρου προσδοκούν αρκετές ψήφους από την τρίτη ηλικία. Ταυτοχρόνως, η επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου φαίνεται να αλλάξει το κλίμα και στα νησιά, ενώ την συγκεκριμένη κυβερνητική πρωτοβουλία παρουσιάζει την ερχόμενη εβδομάδα ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, σε ειδική συνέντευξη Τύπου.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 7:45 18/05/2019

    Γεμάτη φαρέτρα από ψευτοπαροχές, ψέματα και πολιτικές απάτες.Το τσογλάνι παίζει τα ρέστα του.Από τα κότερα της διαπλοκής και τα πούρα Αβάνας, στις εκλογές οι Έλληνες του ετοιμάζουν εκλογική συντριβή και πούρα φλεβάνας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.