ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Βασιλειάδης: «Είμαστε κοντά σε λύση για το Βοτανικό»

Αισιόδοξος πως θα βρεθεί η λύση με το γήπεδο του Βοτανικού για τον Παναθηναϊκό δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΝEWS 24/7".

«Δεν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε πολιτικά, έχουν γίνει διάφορες επεξεργασίες. Εχω την αίσθηση ότι είμαστε κοντά στο να βρεθεί μια λύση αντάξια για την ιστορία του Παναθηναϊκού, αλλά θέλω να κρατάμε τους τόνους χαμηλούς», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Αθλητισμού. «Σενάριο επιστημονικής φαντασίας» χαρακτήρισε ο υφυπουργός Αθλητισμού μία... υποτιθέμενη συνεύρεση όλων των προέδρων των μεγάλων ΠΑΕ στον ίδιο χώρο, όταν ρωτήθηκε τι θα ήθελε να τους πει αν βρισκόντουσαν όλοι μαζί.

Όσον αφορά στο μπάσκετ, ο Γιώργος Βασιλειάδης επισήμανε πως έχει γίνει εισήγηση από τον ΕΣΑΚΕ και την Ομοσπονδία να προωθηθεί τροποποίηση στο νόμο που να δίνει τη δυνατότητα να αλλάξει μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου ο κανονισμός, ώστε να μην υποβιβάζεται μία ομάδα. «Εφόσον το ζητά η ΕΟΚ, εγώ θα μπορούσα να το επιτρέψω», εξήγησε ο Γιώργος Βασιλειάδης εκφράζοντας την άποψή του πως «έχουν γίνει σφοδρότατα λάθη και από την Ομοσπονδία και από τις ομάδες και από τον ΕΣΑΚΕ». Όσο για το έργο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αυτά τα τέσσερα χρόνια αναφέρθηκε στα περίπου 400 έργα σε αθλητικές εγκαταστάσεις ανά την Επικράτεια, την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, λέγοντας στο τέλος: «Έχουν πάρει όλα το δρόμο τους και κυρίως η ΓΓΑ δεν χρωστάει πλέον σε κανέναν! Εχουμε τακτοποιήσει τα πάντα, έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε τη ροή των χρηματοδοτήσεων. Έχουμε ένα "καθαρό" περιβάλλον για την επόμενη ημέρα».

Ο Γιώργος Βασιλειάδης κλήθηκε να απαντήσει αρχικά αν υπάρχουν πρωτοβουλίες που θα πάρει ως υφυπουργός Αθλητισμού μέχρι τις βουλευτικές εκλογές στις 7 Ιουλίου και πριν αρχίσουν τα πρωταθλήματα. «Τα πρωταθλήματα έχουν αρκετό καιρό για να ξεκινήσουν. Έχουμε φτάσει στο σύνολο του αθλητισμού, να μιλήσω για το δικό μου χαρτοφυλάκιο, σε ένα σημείο. Αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα! Έχουμε εξυγιάνει τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις! Έχουμε ξεκινήσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό έργων ανά την Επικράτεια, με 217 έργα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και άλλα τόσα περίπου που μπήκαν τώρα στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ». Ενα εξειδικευμένο πρόγραμμα για τις αθλητικές υποδομές. Προχωράμε την αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Σας θυμίζω τη ναυταθλητική Μαρίνα της Καλλιθέας που έχει γίνει διεθνές κέντρο ιστιοπλοϊας. Ανοιξε για πρώτη φορά μετά το 2004 και θεωρείται από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Σας θυμίζω τη λίμνη στα Γιάννενα που ξανανοίγει για μία μεγάλη αθλητική διεθνή διοργάνωση φέτος για την κωπηλασία. Το γήπεδο στα Λιόσια, την Ολυμπιακή εγκατάσταση για την οποία υπάρχουν συζητήσεις ως προς την αξιοποίησή της σε συζητήσεις με την ΚΑΕ ΑΕΚ. Έχουν πάρει όλα το δρόμο τους και κυρίως η ΓΓΑ δεν χρωστάει πλέον σε κανέναν! Εχουμε τακτοποιήσει τα πάντα, έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε τη ροή των χρηματοδοτήσεων. Έχουμε ένα "καθαρό" περιβάλλον για την επόμενη ημέρα».

«Εδω και δύο χρόνια προσπαθούμε να βρούμε μια λύση για το θέμα του γηπεδικού του Παναθηναϊκού και σε συνεργασία με το κύριο Γιαννακόπουλο, ο οποίος πραγματικά αγωνιούσε και από τη δική του πλευρά για το συγκεκριμένο ζήτημα. Εξετάσαμε τη λύση του Ολυμπιακού Σταδιου, υπήρχε το θέμα του Βοτανικού. Δεν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε πολιτικά. Εχουν γίνει διάφορες επεξεργασίες. Εχω την αίσθηση ότι είμαστε κοντά στο να βρεθεί μια λύση αντάξια για την ιστορία του Παναθηναϊκού, αλλά θέλω να κρατάμε τους τόνους χαμηλούς.

Επειδή διάβασα και μία κριτική από τον κύριο Κώστα Χατζηδάκη ότι εμείς δεν θέλαμε τον Βοτανικό και τώρα θέλουμε, μια αγοραία, θα μου επιτρέψετε να πω, κριτική που αναφέρεται στο παρελθόν και τη στάση του Συνασπισμού τότε στο θέμα του Βοτανικού, θα μου επιτρέψετε να ξεκαθαρίσω τα εξής: Το θέμα του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τον Βοτανικό, δεν ήταν το γήπεδο! Το γήπεδο ήταν παρακολούθημα ενός τεράστιου εμπορικού κέντρου. Αυτό κρίθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας! Γι' αυτό δικαιώθηκε! Ούτε για τους κορμοράνους που λένε, ούτε, θα μου επιτρέψετε να πω, "τρίχες κατσαρές". Το θέμα ήταν ο υπερβολικός συντελεστής δόμησης στο εμπορικό κέντρο και το γήπεδο θα ήταν παρακολούθημα αυτού. Αυτό κρίθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, υπάρχει ένα πρότζεκτ με άδεια κανονική που μπορεί να προχωρήσει. Εχω την αίσθηση πως θα είναι μια πολύ καλή λύση, αλλά επιμένω χαμηλά οι τόνοι, ιδίως για μια ομάδα που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, αναντίστοιχα με την ιστορία της και με τους φιλάθλους της».

«Αν είχατε εδώ μπροστά σας τους ιδιοκτήτες των μεγάλων κυρίως ομάδων των ΠΑΕ τι θα τους λέγατε;» ρωτήθηκε εν συνεχεία ο υφυπουργός Αθλητισμού: «Δεν θα μπορούσαν να είναι στον ίδιο χώρο μεταξύ τους. Άρα είναι εντελώς θεωρητική αυτή η συζήτηση. Επιστημονικής φαντασίας!».

«Εχει γίνει μία εισήγηση από την πλευρά του ΕΣΑΚΕ και της Ομοσπονδίας να γίνει μία τροποποίηση στο νόμο ώστε να μπορούν να αλλάξουν μεσούσης της σεζόν τους κανονισμούς, προφανώς για να μην υπάρξει υποβιβασμός ομάδων, να υπάρξει δηλαδή αναδιάρθρωση μεσούσης της σεζόν. Εφόσον υπάρξει η δυνατότητα νομοθετικής πρωτοβουλίας και εφόσον η ΕΟΚ το ζητά, εγώ θα μπορούσα να τους το επιτρέψω, στο βαθμό που θέλουν αυτοί. Εγώ δεν θέλω να εμπλακώ περαιτέρω. Νομίζω ότι έχουν γίνει σφοδρότατα λάθη και από την Ομοσπονδία και από τις ομάδες και από τον ΕΣΑΚΕ. Δεν θα ήθελα να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες ως προς αυτό».

Στο τέλος, αναφορικά με την επικείμενη υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε: «Θα ήθελα να είμαι υποψήφιος στο Νότιο Τομέα. Εχουμε διαδικασίες! Είναι πολύ σημαντικό ότι καταφέραμε όντας Κυβέρνηση να έχουμε διαδικασίες. Έχουμε διαδικασίες λοιπόν. Επιθυμία εκφράζω να είμαι στον Νότιο Τομέα. Από εκεί και μετά ότι αποφασίσουν».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. === ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΛΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΑΜΟΥΜΕ….
    === ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΜΟΥΜΕ, ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ.
    === ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΟΤΙ ΑΝ ΔΕ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙ
    ΘΑ ΧΕΣΤΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ…..

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.