ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη μετά τις συμπλοκές κρατουμένων

Βραζιλία: 55 κρατούμενοι βρέθηκαν νεκροί σε τέσσερις φυλακές!

Τουλάχιστον 55 κρατούμενοι σκοτώθηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα, κάποιοι από τους οποίους στραγγαλίστηκαν, σε ένα κύμα βίας που ξέσπασε σε τέσσερις φυλακές της βόρειας Βραζιλίας.

Τη Δευτέρα τουλάχιστον 40 κρατούμενοι βρέθηκαν νεκροί σε τέσσερις φυλακές της πολιτείας Αμαζόνας, ενώ ο τελικός απολογισμός ενδέχεται να ήταν μεγαλύτερος αν δεν είχε επέμβει η αστυνομία, ανακοίνωσαν οι αρχές. Επιπλέον σε ένα από τα σωφρονιστικά καταστήματα 15 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί ήδη από την Κυριακή σε διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ κρατούμενων.

Όλοι οι κρατούμενοι που σκοτώθηκαν χθες «έφεραν σημάδια θανάτου από ασφυξία», ανακοίνωσε η γραμματεία Δημόσιας Ασφάλειας της πολιτείας Αμαζόνας, προφανώς από στραγγαλισμό.

Η υπηρεσία διαχείρισης σωφρονιστικών ιδρυμάτων επεσήμανε στη συνέχεια ότι η άμεση επέμβαση της αστυνομίας στις φυλακές απέτρεψε τον θάνατο «σχεδόν 200 θυμάτων».

Την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στα κελιά, κρατούμενοι προσπαθούσαν να στραγγαλίσουν άλλους συγκρατούμενούς τους, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

«Μόλις επικοινώνησα με τον υπουργό (Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας) Σέρζιο Μόρο, ο οποίος έστειλε μια ομάδα επέμβασης στις φυλακές της Αμαζόνας ώστε να μας βοηθήσει σε αυτή την κρίση», δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Ουίλσον Λίμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.