ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς»

Ξυδάκης: Το στοίχημα είναι να μιλήσουμε στη μεσαία τάξη

«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και ανοιχτοί με τον κόσμο, να πάρουμε δύναμη από αυτόν, να του μιλήσουμε καλύτερα ίσως από ότι την πρόσφατη προεκλογική περίοδο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο ραδιόφωνο «105 Στο Κόκκινο», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.

Αναφερόμενος ειδικότερα στη μεσαία τάξη, «περιμένει ένα σήμα διάσωσης», όπως εκτίμησε, ότι «αυτό το σήμα μπορεί να δοθεί, στο επίπεδο μίας στρατηγικής διακήρυξης, ενός σχεδίου. Έχουμε πια πολύ μεγάλη εμπειρία διακυβέρνησης και τεχνοκρατική, συμπυκνωμένη, που μας επιτρέπει να πούμε κάποια πράγματα. «Έχουμε κάνει πολλά κατά τη διάρκεια της τετραετούς διακυβέρνησης, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, που δεν είναι γνωστά ακόμη και σε μέλη μας. Σημαντικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις, κανονιστικά πλαίσια, ανακουφιστικά και αναπτυξιακά μέτρα που δεν έχουν διαχυθεί ως γνώση γόνιμη στην κοινωνία, δεν τα γνωρίζουν. Πολλά έγιναν την τελευταία χρονιά, καθώς βγαίναμε από το μνημόνιο. Αυτά δείχνουν τι έχεις κάνει και τι πρέπει να γίνει. Αυτό φτιάχνει μία πολιτική σχέση με τον κόσμο», σημείωσε ο κ. Ξυδάκης

Παραδέχθηκε παράλληλα πως «η μεσαία τάξη επλήγη περισσότερο από όλους, έχουν αφαιρεθεί πολλές δυνατότητες αναπαραγωγής της και αυτό δεν είναι ελληνικό φαινόμενο» και πρόσθεσε: «Το βλέπουμε στη Γαλλία, την Ιταλία, με διαφορετικές πολιτικές εκφάνσεις, εντάσεις και συγκρούσεις. Συμβαίνει και στην Βρετανία και την Γερμανία, αποτυπώνεται και πολιτικά με διαφορετικά χρώματα και πολιτικές απολήξεις. Η σφοδρή επιτάχυνση της αποδιάρθρωσης της μεσαίας τάξης και των προσδοκιών της, των όρων επιβίωσης και αναπαραγωγής της, το πώς θα μπορούσαν να απαντήσουν οι πολιτικοί σχηματισμοί, είναι το πιο δύσκολο από την κληρονομιά της κρίσης. Είναι εξαιρετικά δύσκολο σε συνθήκες νεοφιλελεύθερης επέλασης και μετασχηματισμού, στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση που δεν λογαριάζει κοινωνικές ομάδες. Ωστόσο, αυτό είναι το στοίχημα, για οποιαδήποτε Αριστερά και κυρίως για αυτή την Αριστερά, που πήρε εντολή διακυβέρνησης και πέτυχε πολλά. Εκεί πρέπει να μιλήσουμε, γιατί στην Ελλάδα η τάση που διαμορφώνει αυτή η πολύμορφη μεσαία τάξη, είναι αυτή που δίνει τελικά την εξουσία, ακούγεται η φωνή της».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 20:50 28/05/2019

    Φασίστα Ξυδάκη η μεσαία τάξη εσένα και τον ΣΥΡΙΖΑ σε έχει γραμμένο στα @ρχίδια της.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.