Neo

Ζητά εξηγήσεις για τον κοινό πυροσβεστικό στόλο της ΕΕ...

Έξαλλος έγινε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, στο άκουσμα της είδησης ότι η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στον κοινό πυροσβεστικό στόλο της ΕΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα επέλεξε να μην συμμετάσχει στον ευρωπαϊκό πυροσβεστικό στόλο αεροσκαφών rescEU, για τη δημιουργία του οποίου ο Νίκος Ανδρουλάκης υπήρξε εισηγητής από την πλευρά των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο οποίος αν μη τι άλλο δίνει τη δυνατότητα στα Κράτη-Μέλη να αγοράζουν νέα εναέρια μέσα με κοινοτική χρηματοδότηση ύψους 80% - 90% και να επισκευάζουν τα παλιά που έχουν στην κατοχή τους με χρηματοδότηση ύψους 75%. Και όλα αυτά, παρά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι το περασμένο καλοκαίρι που στοίχισε τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας.

«Ήμουν εισηγητής και ασχολήθηκα ενάμισι χρόνο για να έχουμε μία μεγάλη βοήθεια από την Ευρώπη», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, περιγράφοντας αυτό που συμβαίνει ως έναν «εθνικό παραλογισμό» και ζητώντας ‘καθαρή απάντηση’ από την κυβέρνηση για τους λόγους για τους οποίους δεν αξιοποίησε την προσπάθεια που έγινε μεταξύ άλλων και από τον ίδιο.

«Εμείς φτιάξαμε έναν μηχανισμό με τον οποίο θα μπορούσε η Ελλάδα να φτιάξει τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που είναι καθηλωμένα με χρηματοδότηση 75%. Σήμερα μαθαίνω ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει και δεν έχει ζητήσει χρήματα για να επιδιορθώσει τα καθηλωμένα αεροσκάφη. Θέλω μία καθαρή απάντηση από την κυβέρνηση γιατί δεν αξιοποίησε την προσπάθεια που κάναμε», είπε, τονίζοντας ότι είναι παραλογισμός να μην αξιοποιείς μία ευκαιρία επιδιόρθωσης των εναέριων μέσων της χώρας...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.