ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάνος Σκουρλέτης

«Από τη ΝΔ γίνεται προσπάθεια να δοθούν όσο το δυνατόν λιγότερο απαντήσεις»

Επικίνδυνες αοριστίες χαρακτηρίζει τις εξαγγελίες της ΝΔ για την οικονομία ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Άλφα 9,89.

«Από τη Νέα Δημοκρατία γίνεται μια προσπάθεια να δοθούν όσο το δυνατόν λιγότερο συγκεκριμένες απαντήσεις", λέει εξηγεί: "Τα τελευταία 24ωρα όλα πλέον παραπέμπονται σε ένα απροσδιόριστο μέλλον λέγοντας ότι το μεν ‘19 δεν θα αλλάξουμε τίποτα, ως προϋπόθεση για να αλλάξουμε θα πρέπει να προηγηθούν - τα λέει η Νέα Δημοκρατία αυτά - κάποιες μεταρρυθμίσεις, χωρίς να λένε ποιες είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις και βγαίνουν και οι "λαγοί", όπως ο κύριος Θεοχάρης, που λέει ότι το ΔΝΤ είναι ο φυσικός σύμμαχος της ελληνικής κυβέρνησης και ότι θα επιστρέψουμε και το "μαξιλαράκι" των 32 - 33 δισεκατομμυρίων, δηλαδή αυτό που ουσιαστικά έχει χτίσει την αξιοπιστία της χώρας έναντι των αγορών. Ε, όλα αυτά, το λιγότερο, είναι επικίνδυνα».

Η ΝΔ "σπαταλά" χρήμα στον πόλεμο του διαδικτύου

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στον πόλεμο του διαδικτύου λέγοντας: «Σε διάφορα μέσα και χώρους που προσφέρονται για ενημέρωση του κόσμου βλέπετε ότι δημιουργούν ένα τέτοιο τείχος που λίγα πράγματα περνάνε. Αναφέρομαι σε αυτό τον πόλεμο του διαδικτύου που φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία έχει κατασπαταλήσει πάρα πολλά χρήματα, παρόλο που εμφανίζεται ως ένα χρεοκοπημένο κόμμα, προαγοράζοντας χρόνο για να πετάξει άλλες πολιτικές δυνάμεις έξω από την προβολή μέσω διαδικτύου».

"Ρατσιστικές" οι δηλώσεις Κυρανάκη

Επίθεση όμως εξαπέλυσε και κατά του Κώστα Κυρανάκη με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του: «Αν δεν είναι επικίνδυνη αμορφωσιά είναι επικίνδυνος ρατσισμός. Διότι ελληνόπουλα σημαίνει παιδιά Ελλήνων πολιτών, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκεύματος κλπ. Δεν μοιράζει κανείς επιδόματα σε μη δικαιούχους. Όσοι παίρνουν (σ.σ. τέτοια επιδόματα) είναι Έλληνες πολίτες. 'Αρα ήταν άστοχο. Που παραπέμπει λοιπόν αυτό; Σε αυτούς τους οποίους ο κ. Κυρανάκης αντιλαμβάνεται ως Έλληνες πολίτες λόγω αίματος. Δηλαδή σε αντιλήψεις που, αντιλαμβάνεστε, ότι δεν είναι απλώς ακροδεξιές είναι βαθιά ρατσιστικές και πεπαλαιωμένες. 'Αρα, δικαίως οποιαδήποτε κριτική και μακάρι να ήταν απροσεξία και να μη δείχνει κάποιες βαθύτερες απόψεις του».

"Διογκώνονται" από τη ΝΔ τα προβλήματα της ΔΕΗ

Εκτεταμένη αναφορά έκανε στο θέμα της ΔΕΗ υποστηρίζοντας ότι από την Αξιωματική Αντιπολίτευση διογκώνονται τα υπαρκτά προβλήματα. Εξηγεί ακόμη: "επιχειρείται να προωθηθεί ένα άλλο σχέδιο, που σχετίζεται με την δική της προσπάθεια, εάν βρεθεί στην κυβέρνηση, να βάλει μέσα στο παιχνίδι των πωλήσεων υδροηλεκτρικές μονάδες που είναι τα λεγόμενα "φιλέτα" της ΔΕΗ και τα πιο κερδοφόρα. Αυτή την στόχευση δεν την έκρυψε, το είπε πριν από λίγες ημέρες, ενώ εμμένει στην υπόθεση της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης σε μια στιγμή που δεν υπάρχει ανάγκη. Σήμερα η αγορά ενέργειας έχει ιδιώτες παίκτες, έχει, ως προς την παραγωγή και την εμπορία, απελευθερωθεί. Αυτό που έχει ανάγκη η ΔΕΗ είναι από ένα στρατηγικό σχέδιο ώστε το μερίδιο της αγοράς που κατέχει να μπορεί να το κατέχει και τα επόμενα χρόνια και να είναι μια ευθέως ανταγωνιστική επιχείρηση και όχι αποκλεισμένη από διάφορες δραστηριότητες, όπως το έκαναν μέχρι τώρα, όπως με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, το πιο κερδοφόρο κομμάτι της αγοράς».

"ΑντιΣΥΡΙΖΑ μένος" έχει ο Γ. Βαρουφάκης

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας: «Είναι γκάφα πρώτου μεγέθους το να λες ότι η μόνη μη χρήσιμη ψήφος είναι αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ. Δείχνει ένα αντιΣΥΡΙΖΑ μένος και πάθος που τον εκθέτει τον κ. Βαρουφάκη. Δεν μπορεί η πολιτική του παρουσία να αρχίζει και να τελειώνει σε μια αντισυριζαϊκή παρουσία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.