ΚΟΣΜΟΣ

«Οχι» με 309 ψήφους

Απορρίφθηκε πρόταση που θα φρέναρε το Brexit χωρίς συμφωνία

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της αντιπολίτευσης στη Μεγάλη Βρετανία να εμποδίσει τον επόμενο πρωθυπουργό να προχωρήσει σε Brexit χωρίς συμφωνία.

Η πρόταση που θα έδινε τη δυνατότητα στους βουλευτές να αναλάβουν τον έλεγχο της κοινοβουλετυτικής ατζέντας στις 25 Ιουνίου για να εμποδίσουν την αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία καταψηφίστηκε στη Βουλή των Κοινοτήτων με 309 "όχι" και 298 "ναι".

Τη διακομματική πρόταση που κατέθεσε το Εργατικό κόμμα, υποστήριξαν ο επικεφαλής του Εθνικού κόμματος Σκοτίας στο Ουέστμινστερ, Ιαν Μπλάκφορντ, ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Βινς Κειμπλ, η επικεφαλής του Plaid της Ουαλίας στο Ουέστμινστερ, Λιζ Ρόμπερτς, ο βουλευτής των Συντηρητικών Όλιβερ Λέτουιν, και η ηγέτης των Πρασίνων Κάρολιν Λούκας.

Ο σκιώδης υπουργός για το Brexit, Κέιρ Στάρμερ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα απογοητευτικό, αλλά πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι μόνο η αρχή και όχι το τέλος της προσπάθειας να αποτραπεί μία έξοδος χωρίς συμφωνία. «Οι Εργατικοί είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν οποιονδήποτε μηχανισμό μπορούν για να προστατέψουν τις θέσεις εργασίας, την οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες από τις καταστροφικές συνέπειες της μη συμφωνίας. Κάθε υποψήφιος των Συντηρητικών θα πρέπει να ξέρει ότι το κοινοβούλιο θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά της μη συμφωνίας» δήλωσε μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.