ΕΛΛΑΔΑ

Νέο «όχι» στον Λουκά της 17Ν

Αρνητική εισήγηση της Εισαγγελίας Βόλου για άδεια στον Κουφοντίνα

Ο εισαγγελέας του Βόλου δεν υπάκουσε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου και με νέα πρότασή του, που θα συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, τάσσεται υπέρ της μη χορήγησης της 7ης κατά σειρά άδειας στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο εισαγγελέας του Βόλου δεν συντάσσεται με το αίτημα χορήγησης της άδειας, καθώς σε βάρος του «Λουκά» της 17Ν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη (του κοινοποιήθηκε 6.6.2019) για στάση κρατουμένων σε βαθμό κακουργήματος.

Στο Δημήτρη Κουφοντίνα αποδίδεται η κατηγορία της απλής συνέργειας (δια ψυχικής συνδρομής) σε βαθμό κακουργήματος στη στάση κρατουμένων, επειδή συνυπέγραψε ανακοίνωση συμπαράστασης με άλλους συγκρατουμένους του σε απεργό πείνας.

Πάντως, σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα που ισχύει από την 1η Ιουλίου 2019, το αδίκημα της «στάσης κρατουμένων» (άρθρο 174 ΠΚ) δεν είναι πλέον κακούργημα, αλλά πλημμέλημα, επομένως δεν αποτελεί κώλυμα για τη χορήγηση άδειας σε κρατούμενο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.