ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ρεμπάπης στο OPEN

«Δυνατό ΚΚΕ για να μπουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες»

«Η αντιλαϊκή πολιτική θα είναι εδώ και στις 8 Ιούλη και άρα, αυτό που χρειάζεται είναι ένα δυνατό ΚΚΕ, τη δύναμη που πραγματικά μπορεί να την αντιπαλέψει και να θέσει στο προσκήνιο τις σύγχρονες κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες, που μπορεί να μπει μπροστά στον αγώνα και για την παραμικρή ανακούφιση των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων», τόνισε ο Νίκος Ρεμπάπης, υποψήφιος βουλευτής στην Α' Εκλογική Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής με το ΚΚΕ, μιλώντας στο «OPEN TV».

«Η ατζέντα της επόμενης μέρας με βάση τις απαιτήσεις της ΕΕ, των βιομηχάνων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που περιγράφεται από την έκθεση της Κομισιόν και που θα υλοποιήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει», συνέχισε ο Ν. Ρεμπάπης, «προβλέπει επιτάχυνση πλειστηριασμών, στενή παρακολούθηση της πορείας της μνημονιακής πολιτικής, με περικοπές μισθών, κλπ».

Άρα, συμπλήρωσε, αυτό που χρειάζεται ο λαός για να αντιμετωπίσει την αντιλαϊκή πολιτική, είναι ένα ισχυρό ΚΚΕ, μέσα και έξω από τη Βουλή, στους δρόμους, εκεί που τελικά όλα κρίνονται. Το κριτήριο των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιούλη είναι πώς θα ζήσει σήμερα καλύτερα ο λαός, υπογράμμισε ο Ν. Ρεμπάπης.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις με τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, ο Ν. Ρεμπάπης, σημείωσε ότι το ΚΚΕ εδώ και καιρό ενημερώνει το λαό για την προκλητικότητα της Τουρκίας, όσο και για τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή, οι οποίες είναι επικίνδυνες και για το λαό μας και για άλλους λαούς.

Την ίδια ώρα, συνέχισε, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, όσο και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις είτε μιλούσαν για θετική ατζέντα στα ελληνοτουρκικά, είτε εναπόθεταν το Κυπριακό, ή της Ελληνοτουρκικές σχέσεις στους λεγόμενους συμμάχους, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Μια πολιτική, πρόσθεσε, που καθησύχαζε και εφησύχαζε κατά τη γνώμη μας και εκφράστηκε και με συγκεκριμένες δηλώσεις και από μεριάς του πρωθυπουργού. Εμείς από τη μεριά μας, επεσήμανε ο Ν. Ρεμπάπης, πρέπει να τονίσουμε ότι είναι επικίνδυνο να εντάσσεται το Κυπριακό και οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας στο πλαίσιο αυτών των σφοδρών ανταγωνισμών που εξελίσσονται στην περιοχή, ενεργειακών, γεωπολιτικών και από την άλλη των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών και των Αμερικανών, που είναι επικίνδυνοι και για το λαό μας και για τους άλλους λαούς.

Αυτό που απαιτείται αυτή τη στιγμή, κατέληξε, είναι ετοιμότητα, επαγρύπνηση, σύγκρουση με την αυτή την πολιτική, που δεν μπορεί να εξασφαλίσει και να προστατέψει τα κυριαρχικά δικαιώματα, δίνει αέρα στα πανιά της τουρκικής προκλητικότητας και οδηγεί τους λαούς σε περιπέτειες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.