ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι εννοούν στο Κίνημα Αλλαγής με το σύνθημα «ανάχωμα στη Δεξιά»...

Εμείς είμαστε η προοδευτική παράταξη

Στο φουλ τις μηχανές βάζουν στην Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός που απομένει ως τις εθνικές εκλογές, να αποδείξουν ότι αυτοί είναι η προοδευτική παράταξη.

Στην πραγματικότητα, το Κίνημα Αλλαγής επικεντρώνεται στους προοδευτικούς πολίτες που απογοητεύθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και αναζητούν αλλού πολιτική στέγη, διαβεβαιώνοντας ότι «εμείς είμαστε η προοδευτική παράταξη, εμείς είμαστε η Κεντροαριστερά» και πως μόνο με ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής θα ηττηθεί οριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ και θα μπει ‘ανάχωμα’ στην επέλαση της Δεξιάς. Στόχος, στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, το Κίνημα αλλαγής να αναδειχθεί πρωταγωνιστής των εξελίξεων, ξανακερδίζοντας την Κεντροαριστερά και δημιουργώντας αντίβαρο στην συντήρηση είτε αυτή προέρχεται από τη ΝΔ, είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλύοντας το ‘ανάχωμα’, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, μιλούν για ‘πολιτικό ανάχωμα’ στις συντηρητικές πεποιθήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως άλλωστε και στις συντηρητικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, ως πρωθυπουργός. Σε οργανωτικό επίπεδο, επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που τις εκλογές κερδίσει η ΝΔ, αλλά δεν έχει αυτοδυναμία, και εφόσον τεθεί θέμα ακυβερνησίας, αν το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη απευθυνθεί στο Κίνημα Αλλαγής, θα γίνει μία πολιτική συζήτηση, προκειμένου να υπάρξει ένα προγραμματικό πλαίσιο που θα δεσμεύει τους πάντες. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής την προηγούμενη Τετάρτη, όταν ετέθη ο προβληματισμός αν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης, ανοχής ή αντιπολίτευσης, η απάντηση είχε να κάνει με το ‘προοδευτικό πλαίσιο’ που θέτει η Χαριλάου Τρικούπη και ασφαλώς με τη δύναμη που θα λάβει από τους πολίτες την Κυριακή των εκλογών.

Αυτοί είναι, εξάλλου, που θα αποφασίσουν στην πραγματικότητα, σε ποια θέση θέλουν το κόμμα. Εξ ου και ο εκλογικός στόχος του Κινήματος Αλλαγής, που δεν είναι άλλος από το «όσο το δυνατόν ψηλότερα», ξεκινώντας πάντα από το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών και την τρίτη θέση. Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη επαναλαμβάνουν όσα έχει πει και η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, ότι δεν πρόκειται να μετέχουν σε μία κυβέρνηση που θα συνεχίσει τη συντηρητική πολιτική που ασκείται όλο το τελευταίο διάστημα, διαβεβαιώνοντας ότι στόχος τους είναι πάντα η προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.