ΚΟΣΜΟΣ

Κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρισης

Ενας νεκρός κι έξι τραυματίες σε χιονοδρομικό κέντρο στην Ελβετία

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σε δυστύχημα που σημειώθηκε στην Ελβετία, στο χιονοδρομικό κέντρο Ένγκελμπεργκ Τίτλις στη διάρκεια εργασιών συντήρησης σε ένα εκτός λειτουργίας αναβατόριο σκι. Εργάτες χτυπήθηκαν από καλώδια, όταν ένα προσωρινό υποστήριγμα που είχε συνδεθεί στο κύριο καλώδιο μιας καμπίνας έσπασε, δήλωσε η αστυνομία του κεντρικού καντονιού Όμπβαλντεν.

Δύο εργάτες υπέστησαν σοβαρά τραύματα, ενώ άλλος ένας τραυματίστηκε ελαφρύτερα, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι υπόλοιποι τρεις τραυματίστηκαν ελαφρά. Οι τρεις πιο σοβαρά τραυματίες διακομίστηκαν με ελικόπτερα σε νοσοκομεία. Κανείς τουρίστας δεν έχει εμπλακεί στο δυστύχημα, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των αναβατορίων στο χιονοδρομικό κέντρο, 35 χιλιόμετρα νότια της Λουκέρνης.

Καμία καμπίνα δεν είχε προσδεθεί στο κύριο καλώδιο την ώρα του δυστυχήματος καθώς το αναβατόριο είχε κλείσει λόγω προγραμματισμένης συντήρησης, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ερευνητές από το Εγκληματολογικό Ινστιτούτο της Ζυρίχης, που διερευνά ατυχήματα και ποινικές υποθέσεις, θα εξετάσει τα αίτια του δυστυχήματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.