ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκης Παπαδόπουλος στην ΕΡΤ1

«Επικίνδυνη προσπάθεια εφησυχασμού του λαού για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο»

Για «επικίνδυνη προσπάθεια εφησυχασμού του λαού για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο» έκανε λόγο ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Σημείωσε ότι είναι διπλός ο κίνδυνος από την προσπάθεια των ΗΠΑ να προσελκύσουν την Τουρκία ενάντια σε Ρωσία, Κίνα και Ιράν. Όπως είπε, «στην περίπτωση της ρυμούλκησης της Τουρκίας είναι πιθανό να της δοθούν ανταλλάγματα σε Κύπρο και Αιγαίο, ενώ στην περίπτωση που ύπαρξη ρήξη της Ουάσινγκτον με την Άγκυρα είναι πιθανό η Ελλάδα να βρεθεί στην πρώτη γραμμή μιας γενικευμένης αντιπαράθεσης».

Υπογράμμισε ότι «πρέπει να κινηθούμε σε αντίθετη κατεύθυνση, αυτή της αποσύνδεσης από τη γενική αντιπαράθεση του ΝΑΤΟ με Ρωσία, Κίνα και Ιράν, διότι όσο η χώρα εμπλέκεται στη μεγάλη αντιπαράθεση αυξάνονται οι κίνδυνοι για τους λαούς κι αυτό πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου».

Ανέφερε, επίσης, ότι «όσοι πάλεψαν για να φύγουν οι βάσεις, για να μη βγαίνει ο Ελληνικός Στρατός έξω από τα σύνορα, όσοι φώναζαν στο Πολυτεχνείο αντιΝΑΤΟικά συνθήματα να συνταχθούν με το ΚΚΕ, τη μόνη πραγματικά αριστερή ψήφο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.