ΕΛΛΑΔΑ

Εσπερινό Λύκειο Χανίων

Εργοδότες απαγόρευσαν σε εργαζόμενους να δώσουν Πανελλήνιες!

Την απαράδεκτη στάση των εργοδοτών που απαγόρευσαν σε εργαζόμενους μαθητές να δώσουν Πανελλήνιες Εξετάσεις κατήγγειλαν με ανακοινώσεις τους Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις από τους έξι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Χανίων έχασαν το δικαίωμα να δώσουν Πανελλήνιες Εξετάσεις, καθώς η εργοδοσία δεν τους επέτρεψε ούτε καν να αλλάξουν βάρδια, όπως και οι ίδιοι είχαν ζητήσει, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Μάλιστα η διευθύντρια του σχολείου, που ενημέρωσε για το απαράδεκτο αυτό γεγονός, ανέφερε ότι είχε προτείνει να επικοινωνήσει το σχολείο με τους εργοδότες, αλλά οι μαθητές αρνήθηκαν κάτι τέτοιο, «φοβούμενοι μη χάσουν τη δουλειά τους ή τα αρνητικά σχόλια από τους συναδέλφους τους».

Η ανάλγητη στάση των εργοδοτών διευκολύνεται και από το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα θεσμικό πλαίσιο που να υποστηρίζει το δικαίωμα αυτό για τους εργαζόμενους μαθητές, παρόλο που τα σωματεία των εκπαιδευτικών έχουν διεκδικήσει να υπάρξει μια νομική κατοχύρωση για τους μαθητές από όλες τις κυβερνήσεις, χωρίς να έχει υπάρξει καμία θετική ανταπόκριση.

Το περιστατικό καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» και ζητάει την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας για να μη χάσουν οι μαθητές το δικαίωμά τους στις σπουδές.

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» καταγγέλλει την «απάνθρωπη, φασιστική στάση της εργοδοσίας», τονίζοντας ότι η κατάσταση αυτή αποδεικνύει στη πράξη ότι «η ανάπτυξη που όλοι ευαγγελίζονται δεν αφορά όλους. Από τη μία κερδίζουν οι μεγάλες επιχειρήσεις και από την άλλη οι εργαζόμενοι ζούνε όλο και χειρότερα».

Απαιτεί άμεσα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι μαθητές να δώσουν όλα τα επόμενα μαθήματα των εξετάσεων χωρίς εμπόδια και οι μαθητές που δεν μπόρεσαν να εξεταστούν, να συμπεριληφθούν στη λίστα για την επαναληπτική εξέταση του πρώτου μαθήματος, χωρίς όρους και προϋποθέσεις με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας με ειδική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.