ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στο «Πρακτορείο 104,9 FM»

Γεωργιάδης: «Στόχος μας μια ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας»

«Ο στόχος είναι να έχουμε μια ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, να κάνει τη δουλειά και να φτιάξουμε επιτέλους κράτος», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της δεύτερης εκλογικής περιφέρειας Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Μπροστά μας έχουμε τη μεγαλύτερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών. Άμα την χάσουμε είμαστε άξιοι της μοίρας μας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ αναφορικά με τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος είπε ότι εάν μετά τις 7 Ιουλίου δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, τότε η χώρα θα οδηγηθεί νομοτελειακά σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική, παρατήρησε ότι «στην Ελλάδα έχουμε μάθει να μεγαλοποιούμε τα αυτονόητα», εξηγώντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε το απολύτως αυτονόητο, ότι αν δεν υπάρχει κυβέρνηση μετά τις 7 Ιουλίου και διαλυθεί η Βουλή θα έχουμε ξανά εκλογές και οι εκλογές που θα έχουμε θα γίνουν με την απλή αναλογική», ενώ «τη λέξη "αυτοδυναμία" δεν την έχει πει, "αν δεν έχουμε κυβέρνηση" είπε».

«Δυστυχώς», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, «η υπερψήφιση της απλής αναλογικής από τον κ. Τσίπρα δημιουργεί μεγάλο κίνδυνο στην περίπτωση που υπάρχει πολιτική αστάθεια και αυτό δεν είναι θέμα εκβιασμού, είναι θέμα πραγματικότητας».

Σχετικά με τις δυνατότητες μετεκλογικών συνεργασιών, που εξετάζει η ΝΔ σε περίπτωση που η κάλπη δεν αναδείξει αυτοδύναμη κυβέρνηση ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε: «Το μόνο κόμμα που μπορεί να κάνει κυβέρνηση η ΝΔ στην πραγματικότητα είναι το ΚΙΝΑΛ. Δεν υπάρχει άλλο. Με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση; Όχι. Με το ΚΚΕ μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση; Όχι. Με τη Χρυσή Αυγή μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση; Όχι. Με το Μέρα 25 μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση; Όχι. Το μόνο κόμμα με το οποίο θα μπορούσε να γίνει συγκυβέρνηση της ΝΔ είναι το ΚΙΝΑΛ, δεν υπάρχει άλλο. Πάμε στο ΚΙΝΑΛ τώρα. Τη μια μέρα λέει ο κ. Μαργαρίτης -δεύτερος στο επικρατείας- "θα περιμένουμε να πάρουμε την τρίτη εντολή για να έχουμε πρωθυπουργό κοινής αποδοχής". Την επομένη είμαι εγώ με τον Γερουλάνο στη Στάη λέει "κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είμαστε υπέρ της εθνικής ομοψηφίας", μετά βγαίνει η κ. Γεννηματά λέει "όχι, θα δώσουμε ψήφο ανοχής [...] για να περνάνε τα νομοσχέδια, αλλά δε θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης". Και ρωτάει ο Μητσοτάκης, λογικά, "αν εγώ έχω 150 με ποιον θα συνεννοηθώ την επόμενη μέρα; [...] Αφού δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους". Άρα, πράγματι αν δεν έχουμε τουλάχιστον 151, δημιουργείται κλίμα πολιτικής αστάθειας και αν δεν γίνει κυβέρνηση θα έχουμε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο και μάλιστα με απλή αναλογική. Αυτό δεν είναι εκβιασμός, είναι πραγματικότητα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.