ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θα γίνουμε δεκανίκι κανενός...

Για τον "μπλε χάρτη" των αυτοδιοικητικών εκλογών, ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Να ρίξουν τους τόνους στην υπόθεση Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και να απαντήσουν στα περί ‘ουράς του ΣΥΡΙΖΑ’ που τους καταλογίζουν στελέχη του ευρύτερου χώρου, επιχειρούν τώρα στην Χαριλάου Τρικούπη, σηκώνοντας τον τόνο της κριτικής τους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι τυχαίο, ότι ακόμα και τον θρίαμβο της ΝΔ στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές κάλπες, τον αποδίδουν στο κυβερνών κόμμα, το οποίο και από καιρό, εξάλλου, περιγράφουν ως ‘μεγάλο χορηγό’ της ΝΔ.

«Ο χάρτης είναι μπλε, εξαιτίας των πολιτικών και του ύφους του κ. Τσίπρα», είπε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, σημειώνοντας ότι η σαρωτική επικράτηση της ΝΔ στην αυτοδιοίκηση τους προβληματίζει στο Κίνημα Αλλαγής. «Ξέρουμε όμως ότι η αιτία πίσω από αυτό είναι τα τεσσεράμισι χρόνια της διακυβέρνησης του κ.Τσίπρα, με τον τρόπο τον οποίο πολιτεύτηκε, με το ύφος που πολιτεύτηκε και κυρίως με τις συνέπειες τις οποίες άφησε πίσω του», είπε στον Real FM, τονίζοντας ότι είναι κάτι το οποίο η Χαριλάου Τρικούπη θα αγωνιστεί για να το αλλάξει.

Για ‘πραγματική ένδεια’ σε επίπεδο στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, αποδίδοντας σε αυτήν και το γεγονός ότι «κρύφτηκε πίσω από τα πρόσωπα του Κινήματος Αλλαγής στις Αυτοδιοικητικές εκλογές». «Η πραγματική ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον οδήγησε να οχυρωθεί πίσω από πρόσωπα της δικής μας παράταξης, ώστε να μην αποκαλυφθεί η πολιτική γύμνια του και ο εκκωφαντικός κρότος της ήττας του σε όλα τα επίπεδα. Αυτό έγινε σε όλη την Ελλάδα», είπε στο ΘΕΜΑ 104,6, σημειώνοντας με νόημα ότι «όποιος ακουμπούσε περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ, τελικά βγήκε χαμένος».

Επικεντρώνοντας δε, στις εθνικές εκλογές που επίκεινται και όχι στις κάλπες που ήδη πέρασαν, στην Χαριλάου Τρικούπη, επαναφέρουν το επιχείρημά τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ ταυτίζονται σε σειρά επιλογών τους όλο το τελευταίο διάστημα. Όσο για τους ίδιους, «στις εκλογές που έρχονται θα καταθέσουμε ένα πλήρες πλαίσιο το οποίο για εμάς είναι δεσμευτικό με βάση το συνέδριό μας», λένε, καλώντας όποιον θέλει συνεργασία να αποδεχθεί ένα μεγάλο κομμάτι αυτού του πλαισίου. Αντίθετα, και σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζουν ότι «όποιος θεωρεί ότι θα γίνουμε δεκανίκι, είτε του ενός, είτε του άλλου, κάνει λάθος»…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.