ΕΛΛΑΔΑ

ΚΙΔΗΣΟ για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

«Η αλληλεγγύη και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι λέξεις ουσίας»

Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων εξέδωσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, σημειώνοντας ότι κανένας δεν εγκαταλείπει την πατρίδα του χωρίς λόγο και πως στην πολιτική πρέπει να δίνουμε σημασία στην προστασία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αναλυτικά:

Κανένας άνθρωπος δεν εγκαταλείπει την πατρίδα του,βάζοντας πολύ περισσότερο σε κίνδυνο τη ζωή του, αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, σε πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεσή του (Global Trends) κάνει λόγο για περισσότερα από 70 εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους τους λόγω βίας ή δίωξης. 13,6 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους το 2018, αριθμός διπλάσιος από την προηγούμενη δεκαετία και κατά 2,6 εκατομμύρια αυξημένος συγκριτικά με το 2017.

Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί και αποτυπώνουν μία παγκόσμια μεσο-μακροπρόθεσμη κλιμάκωση, όσον αφορά στους ανθρώπους που εγκαταλείπουν την εστία τους και αναζητούν ασφάλεια και μία καλύτερη ζωή σε άλλη χώρα.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων, θα πρέπει να καταστεί μία ικανή και αναγκαία συνθήκη για ειλικρινή αυτοκριτική, όσον αφορά στις πολιτικές που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών της προσφυγιάς. Είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούν όλα τα κράτη, πως μόνο μέσα από διακρατικές συνεργασίες και σεβόμενα το Διεθνές Δίκαιο, μπορούν να συνδράμουν ουσιαστικά στις ζωές των προσφύγων.

Η αλληλεγγύη, η προστασία και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι κενές περιεχομένου λέξεις. Είναι λέξεις ουσίας και οφείλουν να μετουσιώνονται σε πράξεις πολιτικής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.