ΚΟΣΜΟΣ

Στην Ουαλία

Η Ford κλείνει εργοστάσιο λόγω... Brexit και αφήνει στο δρόμο 2.000 εργαζόμενους

Η Ford ανακοίνωσε ότι κλείνει το εργοστάσιό της στο Μπρίτζεντ της Ουαλίας, λόγω των «προβλημάτων» που θα δημιουργήσει στη βιομηχανία το Brexit.

Περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι θα απολυθούν, όταν θα κλείσει η μία από τις δύο μονάδες παραγωγής κινητήρων. Η Ford κατασκευάζει κάθε χρόνο περίπου 1,3 εκατ. κινητήρες σε δύο βρετανικές τοποθεσίες, το Μπρίτζεντ και το Ντάγκεναμ, στην ανατολική Αγγλία.

H αμερικανική εταιρεία πρόσθεσε μια νέα γραμμή συναρμολόγησης για την παραγωγή ενός τρικύλινδρου κινητήρα 1,5 λίτρων στο Μπρίτζεντ, το περασμένο φθινόπωρο. Όμως τον Γενάρη του 2019 δήλωσε ότι το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που εκπόνησε, προκειμένου να αντεπεξέλθει στο κόστος του Brexit, προβλέπει απολύσεις αρκετών χιλιάδων εργαζόμενων, κλείσιμο εργοστασίων και διακοπή γραμμών οχημάτων.

Επιπλέον, στην απόφαση για το κλείσιμο του συγκεκριμένου εργοστασίου συνέβαλε και το γεγονός ότι οι αλλαγές στην γκάμα των μοντέλων έχουν μειώσει τη ζήτηση των οχημάτων που χρησιμοποιούν τους κινητήρες από το εργοστάσιο του
Μπρίτζεντ. Η «Jaguar Land Rover» (JLR) προμηθεύεται κινητήρες V8 από το εργοστάσιο στο Μπρίτζεντ, αλλά η σύμβαση με τη Ford σταματά το 2020. Ο κινητήρας AJV8 της JLR που παράγεται στο Μπρίτζεντ χρησιμοποιείται σε ορισμένα μοντέλα υψηλής απόδοσης Range Rover και Jaguar. Όμως η Jaguar αναμένεται να αρχίσει να χρησιμοποιεί ένα twin-turbo V8 που προέρχεται από τη BMW.

Οι κινητήρες της Ford, που κατασκευάζονται στη Βρετανία, προορίζονται για να τοποθετηθούν σε οχήματα Ford, Jaguar και Land Rover που παράγονται στη Γερμανία, την Τουρκία, τις ΗΠΑ κ.α.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την απόλυση 5.000 εργαζομένων και στη Γερμανία, τη δεύτερη μεγαλύτερή της αγορά στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.