ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Κικίλιας στο News 24/7

«Η ΝΔ διέπεται από πατριωτισμό και βάζει τη χώρα πάνω από την παράταξη»

«Οι πολιτικοί δεν έχουν δικαίωμα να ανησυχούν, αλλά να δρουν, να προβλέπουν και να προλαμβάνουν. Αυτός που διοικεί οφείλει να οργανώνει, να χαράσσει στρατηγική και να οικοδομεί ένα αρραγές εθνικό μέτωπο», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας πως η Τουρκία βρίσκεται σε μια βαθιά οικονομική κρίση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 o Tομεάρχης Άμυνας της ΝΔ πρόσθεσε πως η Άγκυρα ενδιαφέρεται πολύ για τον τουρισμό της, ενώ στο ενεργειακό κομμάτι, που είναι πολύ σημαντικό για την οικονομία μιας χώρας, «προσβλέπει σε τετελεσμένα στη νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου πέρα και έξω από τους κανόνες του διεθνούς Δικαίου, και κυρίως εντός της κυπριακής ΑΟΖ, βάζοντας ως προμετωπίδα των επιχειρημάτων της το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου.

Η Τουρκία ζυγίζει τα θέματα και αναλόγως παίρνει τις αποφάσεις της. Εμάς μας ενδιαφέρει τι κάνει η Ελλάδα, πώς είμαστε οργανωμένοι, τι σημαίνει ελληνική ΑΟΖ, τι κινήσεις κάνουμε, τι κάνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για την στάση της Αθήνας ο κ. Κικίλιας είπε πως σε μια προεκλογική περίοδο τα εθνικά θέματα πρέπει να μένουν έξω από τον εσωτερικό πολιτικό διάλογο, ο κ. Τσίπρας ανέβασε τους τόνους με τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ. «Είναι προφανές ότι δεν τον ακούει ο ελληνικός λαός μετά από τα τόσα ψέματα που έχει πει.

Εμείς έχουμε τείνει χείρα βοηθείας στα κρίσιμα θέματα, όπως το προσφυγικό και έχουμε σεβαστεί την εθνική γραμμή. Αποδείχτηκε όμως τα τελευταία χρόνια ότι η κυβέρνηση δεν έχει εθνική γραμμή. Θυμηθείτε τις δημόσιες αντεγκλήσεις των κ.κ. Καμμένου και Κοτζιά. Ο πρότερος βίος της κυβέρνησης δεν είναι ο καλύτερος με τη συμφωνία των Πρεσπών, τα αποτελέσματα που γέννησε αυτή η συμφωνία και τη ζημιά που προξένησε στα εθνικά μας θέματα. Στη Νέα Δημοκρατία τηρούμε μια μετριοπαθή, προσεκτική στάση. Βάζουμε τη χώρα πάνω από την παράταξή μας, διεπόμαστε από πατριωτισμό και δεν εκμεταλλευόμαστε μια τέτοια κατάσταση σε πολιτικό επίπεδο. Η εξωτερική πολιτική και η άμυνα της χώρας απαιτούν σοβαρότητα, σταθερότητα, στιβαρότητα και χάραξη στρατηγικής. Δε χωρούν μικροτακτικισμούς. Η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει προετοιμάσει στρατηγικά τις κινήσεις της εδώ και πολλούς μήνες», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.