ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Δραγασάκης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»

«Οι σιωπές στην πολιτική κρύβουν στοιχεία, η ΝΔ δεν λέει πώς θα εξασφαλιστούν οι φοροελαφρύνσεις»

Οι σιωπές στην πολιτική κρύβουν συνήθως κάποια στοιχεία, δημιουργούν ερωτήματα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα της δεύτερης εκλογικής περιφέρειας Αθηνών, Γιάννης Δραγασάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», σχετικά με το κυβερνητικό πρόγραμμα που προτείνει η ΝΔ για την οικονομία.

«Έχουμε ένα σχέδιο για την επόμενη τετραετία, επεξεργασμένο, με συγκεκριμένους στόχους --σε πολλές περιπτώσεις και ποσοτικοποιημένους και κοστολογημένους. Από την άλλη μεριά αυτό που ακούμε είναι συνθήματα, για φορολογική ελάφρυνση, μικρότερους φόρους», είπε ο κ. Δραγασάκης, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει άνθρωπος ή υπουργός ή πολίτης που να μη θέλει χαμηλότερους φόρους», όμως, «το ερώτημα είναι πώς θα εξασφαλιστεί αυτό». «Κι εμείς έχουμε αναγγείλει κι έχουμε υλοποιήσει κι έχουμε στο πρόγραμμά μας νέες στοχευμένες φοροελαφρύνσεις. Αν, λοιπόν, επιχειρήσει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης περισσότερες φοροελαφρύνσεις από ό,τι επιτρέπει η δημοσιονομική θέση της χώρας, θα προχωρήσει σε μείωση των δαπανών τότε; Θα κάνει πίσω; Ποιες δαπάνες θα μειώσει;», διερωτήθηκε. «Καλλιεργεί την άποψη η ΝΔ ότι η υπερφορολόγηση είναι ένα πρόβλημα που εμφανίστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και άρα αν φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ την επομένη θα γιορτάσουμε μείωση φόρων. Ε, αυτό είναι ένα ψέμα. Ο μεγάλος όγκος των φόρων -και ποσοτικά και ποιοτικά- μπήκε μετά τη χρεοκοπία της χώρας και την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», πρόσθεσε.

«Για εμάς», υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης, «το κύριο δεν είναι τόσο τι λέει η Νέα Δημοκρατία, όσο να συνειδητοποιηθεί από πού ξεκινήσαμε, τι χώρα παραλάβαμε, πού είμαστε σήμερα και ποιο είναι το σχέδιο για την επόμενη τετραετία». Σχετικά με το πώς το εκλογικό σώμα αξιολογεί το διακύβευμα αυτό παρατήρησε: «Οι εκλογές δεν είναι ένα παιχνίδι ορθολογικών κινήσεων και συλλογισμών, υπάρχει και το συναίσθημα, δηλαδή εμείς πράγματι παραλάβαμε μια χώρα σε κρίση και μια κοινωνία κουρασμένη ήδη, ενώ είχαμε ίσως δημιουργήσει κι εμείς προσδοκίες κι επιθυμούσαμε να υπάρξει ένας άλλος τρόπος -πιο ριζικός- να τελειώνουν τα μνημόνια [...] Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών παρόλο που ορισμένοι το χαρακτηρίζουν ήττα και με μία έννοια βεβαίως θέλαμε μεγαλύτερο ποσοστό, από τη μία πλευρά αυτό το ποσοστό που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ευκαταφρόνητο, τον αναδεικνύει σε βασικό προοδευτικό πόλο της πολιτικής μας ζωής και δεύτερον το ποσοστό που πήρε η Νέα Δημοκρατία, ενώ φαίνεται μεγάλο, στην πραγματικότητα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας δεν πείστηκε από τα ωραία λόγια, άρα είναι ανοιχτό το θέμα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.