ΕΛΛΑΔΑ

Έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα η 31χρονη

Οικογενειακή τραγωδία στην Αγία Παρασκευή: Σκότωσε τον πατέρα της και προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Ακόμη ένα απίστευτο κι όμως αληθινό περιστατικό οικογενειακής τραγωδίας σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, αυτή τη φορά στην Αγία Παρασκευή.

Μία 31χρονη γυναίκα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μαχαίρωσε και σκότωσε τον πατέρα της, επιχειρώντας εν συνεχεία να βάλει τέλος στη ζωή της.

Η 31χρονη, που σύμφωνα με τις πληροφορίες έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα, με ένα μαχαίρι κατάφερε πολλαπλά τραύματα στο λαιμό και στο θώρακα του πατέρα της.

Αμέσως μετά με το ίδιο μαχαίρι έκοψε τις φλέβες της, στην προσπάθειά της να αυτοκτονήσει. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Μένω κοντά στην περιοχή κι από ότι έμαθα από αυτά που λέει ο κόσμος, η κοπέλα έπασχε από παρανοϊκή σχιζοφρένεια και προφανώς διέκοπτε συχνά τα φάρμακά της, για αυτό έκανε συχνές νοσηλείες σε νοσοκομεία. Η σχιζοφρένεια αποτελεί την βασίλισσα των ψυχώσεων και η παρανοϊκού τύπου είναι ακόμη πιο δύσκολη διότι οι ασθενείς γίνονται εύκολα καχύποπτοι. Γενικότερα είναι ένα συχνό φαινόμενο οι ασθενείς με σχιζοφρένεια να σταματάνε να παίρνουν τα χάπια τους όταν νιώσουν ότι είναι καλά. Έχουν την εντύπωση ότι θεραπεύτηκαν, ενώ στην ουσία η σχιζοφρένεια δεν περνάει και διαρκεί εφόρου ζωής. Εγώ είμαι νοσηλεύτρια κι έχω εργαστεί στο παρελθόν σε ψυχιατρείο, εκεί μας υποχρέωναν να χορηγήσουμε αντιψυχωσικές ενέσεις στους ασθενείς με σχιζοφρένεια, κι αυτό γινόταν ακόμη και με το ζόρι όταν δεν θέλανε να πάρουν από μόνοι τους τα χάπια τους! Υπάρχουν μάλιστα ενέσεις τύπου depot όπου η δραστική ουσία αποτελείται από μικροσφαιρίδια τα οποία αποθηκεύονται στον γλουτιαίο μυ κι έτσι αποδεσμεύεται το φάρμακο σταδιακά. Μια ένεση τύπου depot μπορεί να έχει διάρκεια 2 εβδομάδων, 1 μήνα ή τώρα με τα εξελιγμένα φάρμακα ακόμη και 3 μήνες! Ως επιστήμονας, η άποψή μου είναι ότι η ενδομυϊκή ένεση αποτελεί την καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας. Αντί ο ασθενής να παίρνει κάθε μέρα το αντιψυχωσικό του χάπι, μπορεί να κάνει μια ένεση το μήνα και να είναι καλυμμένος! Έτσι είναι πιο ελεγχόμενος, δεν πρόκειται να ξεχάσει να πάρει την δόση του και δεν θα παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα που σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να καταλήξουν σε βίαια επεισόδια. Σύμφωνα με τους ασθενείς που ρώτησα η ενδομυϊκή ένεση δεν τους πονούσε καθόλου κατά την χορήγηση, ένιωθαν μόνο το μικρό τσιμπιματάκι της βελόνας και όλα καλά. Άλλωστε οι ενέσεις αυτές γίνονται στους γλουτούς, στον πισινό δηλαδή και εκεί πονάει λιγότερο η βελόνα. Θέλω να πω και κάτι ακόμα, ότι ο κόσμος δεν θα έπρεπε να φοβάται τους ψυχικά ασθενείς, το στίγμα του τρελού έχει εξαφανιστεί εδώ και πολλά χρόνια και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των ανθρώπων δεν είναι καθόλου επικίνδυνοι. Μάλιστα είναι σπάνια τα εγκλήματα από σχιζοφρενείς, το πιο πιθανό είναι να κάνουν κακό στον εαυτό τους παρά στους άλλους. Τα εξελιγμένα φάρμακα νέας γενιάς που κυκλοφορούν δεν είναι σαν τα παλιά. Τώρα πλέον δεν είναι σαν ζόμπι ο ασθενής και δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβει κανείς ότι κάποιος έχει για παράδειγμα σχιζοφρένεια αν τον δει έξω και μιλήσει μαζί του! Μπορεί να κάνετε ακόμη και σχέση με μια γυναίκα ή έναν άνδρα που έχει σχιζοφρένεια, μπορεί να του κάνουν ενέσεις με φάρμακα νέας γενιάς, κι αν δεν σας το εκμυστηρευτεί ο ίδιος ο άνθρωπος, εσείς να μην καταλάβετε τίποτα!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.