ΚΟΣΜΟΣ

Στα ανοικτά της Ιάβας

Ινδονησία: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε ναυάγιο πορθμείου

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ύστερα από ναυάγιο πορθμείου ανοικτά του ινδονησιακού νησιού της Ιάβας, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Το πλοίο μετέφερε περίπου 50 ανθρώπους όταν πήρε κλίση και αναποδογύρισε σε φουρτουνιασμένη θάλασσα, κοντά στο νησί Μαντούρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, Φρανς Μπαρούνγκ Μανγκέρα. «Πιστεύουμε ότι το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο», διευκρίνισε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε. «Το πλοίο χτυπήθηκε από ένα ψηλό κύμα, ανατράπηκε και βυθίστηκε», πρόσθεσε.

Το παραδοσιακό πλεούμενο, μήκους δέκα μέτρων, βρέθηκε από αλιείς μετά το δυστύχημα. Σωστικά συνεργεία ανέσυραν 13 πτώματα σήμερα το πρωί, με τον απολογισμό να αυξάνεται στους 15 νεκρούς, ενώ άλλοι 31 άνθρωποι επέζησαν. Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν τουλάχιστον άλλους τρεις επιβαίνοντες, που ακόμη αγνοούνται, πράγμα που σημαίνει ότι ο απολογισμός υπάρχει κίνδυνος να αποδειχθεί ακόμη βαρύτερος.

Τα ναυάγια είναι συχνά στην Ινδονησία, το αρχιπέλαγος 17.000 και πλέον νησιών και νησίδων όπου οι κάτοικοι μετακινούνται κυρίως με πορθμεία και όπου οι κανόνες ασφαλούς ναυσιπλοΐας συχνά παραβιάζονται. Τουλάχιστον 160 άνθρωποι είχαν βρει τον θάνατο πέρυσι όταν ένα πορθμείο ναυάγησε στη Σουμάτρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.