ΚΟΣΜΟΣ

Απάντηση σε Ερντογάν

ΗΠΑ: Η Τουρκία θα χάσει τα F-35 αν αγοράσει τους S-400

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιτρέψουν στην Τουρκία να πετά ή να συμμετέχει στην παραγωγή των αεροσκαφών F-35, αν η Άγκυρα αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, δήλωσε σήμερα η Αμερικανίδα απεσταλμένη στο ΝΑΤΟ.

«Δεν θα ασχολούνται με το σύστημα των F-35, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τα F-35 να επηρεαστούν ή να αποσταθεροποιηθούν από κάποιον στη συμμαχία του ΝΑΤΟ που διαθέτει αυτό το ρωσικό σύστημα», δήλωσε η Κέι Μπέιλι Χάτσισον.

Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του «δεν θα κάνει βήμα πίσω» στο θέμα της αγοράς του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ.

«Το θέμα των S-400 συνδέεται άμεσα με την κυριαρχία μας και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω», τόνισε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον βουλευτών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Άγκυρα, προσθέτοντας ότι η παράδοση του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος θα ξεκινήσει «τον επόμενο μήνα».

«Η Τουρκία δεν θα διαπραγματευθεί με καμία χώρα, δεν θα ζητήσει άδεια και ακόμη λιγότερο δεν θα σκύψει μπροστά στις πιέσεις όταν θέλει να απαντήσει στις ανάγκες της στον τομέα ασφαλείας», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.