ΚΟΣΜΟΣ

Φονικός καύσωνας στην Ευρώπη

Ισπανία: 17χρονος έχασε τη ζωή του από θερμοπληξία

Ενας 17χρονος είναι το πρώτο θύμα του καύσωνα στην Ισπανία, καθώς πέθανε από θερμοπληξία, ενώ ήταν στη δουλειά του.

Σύμφωνα με την περιφερειακή κυβέρνηση της Ανδαλουσίας, ο νεαρός ζαλίστηκε και βούτηξε στην πισίνα του χώρου όπου εργαζόταν, αλλά όταν βγήκε από το νερό είχε σπασμούς και διακομίσθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Η Ισπανία αντιμετωπίζει κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ μεγάλες δασικές πυρκαγιές έχουν καταστρέψει σημαντικά τμήματα της χώρας.

Σε Ισπανία και Γαλλία μεταφέρεται κατά κύριο λόγο το σκηνικό της κόλασης με τις θερμοκρασίες ρεκόρ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, στη χώρα της Ιβηρικής ο υδράργυρος θα μείνει κολλημένος πάνω από τους 40 βαθμούς, ενώ στη Γαλλία, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν γύρω από τους 38 βαθμούς Κελσίου, οι οποίοι σε συνδυασμό με την υγρασία, θα προκαλέσουν μία αφόρητη κατάσταση. Ήδη έχουν καταγραφεί οκτώ θάνατοι που συνδέονται με τον καύσωνα, ενώ μεγάλες είναι και οι καταστροφές από τις πυρκαγιές που έχουν προκληθεί, ιδιαίτερα στην Ισπανία.

Τα ρεκόρ πέφτουν το ένα μετά το άλλο σε μεγάλο μέρος της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης καθώς καταγράφονται πρωτοφανείς θερμοκρασίες για μήνα Ιούνιο: 38,9 βαθμοί Κελσίου στην Τσεχία, 38,6 στη Γερμανία, 40,9 στο Κλερμόν-Φεράν της Γαλλίας. Σήμερα ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει κι άλλο και στη Γαλλία ενδέχεται να σπάσει το "εθνικό ρεκόρ" που ανάγεται στον Αύγουστο του 2003 και είναι οι 44,1 βαθμοί που είχαν καταγραφεί στο Γκαρ.

Η Meteo France, η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία, έχει θέσει σε "κόκκινο συναγερμό" τέσσερα διαμερίσματα στα νότια της χώρας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη Γαλλία.

Ένα άλλο ρεκόρ καταρρίφθηκε στην Πολωνία: αυτό της κατανάλωσης ενέργειας, λόγω της εντατικής χρήσης των κλιματιστικών. Στη Γαλλία χθες το μεσημέρι η ζήτηση ανήλθε στα 59,4 γιγαβάτ, πολύ κοντά στο απόλυτο ρεκόρ των 59,5 γιγαβάτ που είχε καταγραφεί πριν από δύο χρόνια.

Στη Γερμανία, στις πόλεις Λέχνε και Μπαντ Εϊνχάουζεν (120.000 κάτοικοι), οι αρχές έλαβαν μέτρα για τον περιορισμό της κατανάλωσης νερού. Η χρήση πόσιμου νερού θα περιοριστεί μόνο για "ζωτικές ανάγκες" και οι κάτοικοι απειλούνται με πρόστιμα ύψους έως και 1.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.