ΚΟΣΜΟΣ

Για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Ισπανία: Χωρίς... βιασύνη ο Σάντσεθ για την ολοκλήρωση των διερευνητικών διαδικασιών

Σε όλη του την πολιτική πορεία έως τώρα, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ λάμβανε πολιτικές αποφάσεις, που αφορούσαν την κομματική πορεία, ή το μέλλον της χώρας του, δίχως να υπολογίζει, είτε από τόλμη, είτε από άγνοια κινδύνου, ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα.

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, με τον Σάντσεθ να αναλαμβάνει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης χωρίς να έχει μετρήσει το εάν και ποια ερείσματα θα βρει και εάν θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.

Το δεξί χέρι του Σάντσεθ και γραμματέας του Οργανωτικού του Σοσιαλιστικού Κόμματος PSOE, Χοσέ Λουΐς Άβαλος, δήλωσε πάντως την περασμένη Παρασκευή, πως «σε σύντομο χρόνο» θα σχηματισθεί κυβέρνηση και πως ήδη είναι γνωστό ποιες δυνάμεις θα τον στηρίξουν στην ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο. Το βέβαιο είναι πως ο Σάντσεθ διεξάγει τις διερευνητικές προσπάθειές του χωρίς να διαλλακτικότητα, βέβαιος πως η μεγάλη διαφορά του από τα άλλα κόμματα τον νομιμοποιεί εν τοις πράγμασι και με επίγνωση πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για τον σχηματισμό κυβέρνησης, που δεν θα περιλαμβάνει το κόμμα του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.