ΚΟΣΜΟΣ

Στις 602 έχουν φτάσει οι δολοφονίες λαϊκών αγωνιστών από το 2016

Κολομβία: Άλλοι δύο δολοφονημένοι αγωνιστές

Συνεχίζονται οι δολοφονίες λαϊκών αγωνιστών στην Κολομβία, από παραστρατιωτικές οργανώσεις, που δρουν με την πλήρη ανοχή του κράτους και της κυβέρνησης του Ιβάν Ντούκε.

Τη Δευτέρα εκτελέστηκαν από άντρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες δύο ιθαγενείς ηγέτες, ο Φρέιμαν Μπαϊκούε και Ούβερ Νέι Βιγιάνο, που πρωτοστατούσαν στην Ένωση Αγροτών Εργατών Γης στην προστατευόμενη περιοχή Κόριντο στη νότια επαρχία της Κάουκα. Τα θύματα οργάνωναν τον αγώνα των αγροτικών πληθυσμών ενάντια σε γαιοκτήμονες και εταιρεία που θέλουν να εκμεταλλευτούν τη γη τους.

Στην περιοχή δρουν και τρομοκρατούν όσους διεκδικούν τα δικαιώματά τους οι γνωστές παραστρατιωτικές δυνάμεις των «Ομάδων Αυτοάμυνας του Γκαϊτάν» και οι «Μαύροι Αετοί».

Πάντως, οι δολοφονίες λαϊκών ηγετών μετά τη λεγόμενη ειρηνευτική συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης με τις Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC-EP), πριν από 3 χρόνια, έχουν φτάσει, όπως καταγγέλλουν διάφορες λαϊκές οργανώσεις, τις 602 και από τις αρχές της φετινής χρονιάς τις 91.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.