ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κορεάτης πρέσβης

Λιμ Σου Σοκ: «Η Ελλάδα παραδοσιακός σύμμαχος της Κορέας»

Τη δημιουργία ενός συμβολικού έργου τέχνης και ενός οπτικο-ακουστικού υλικού στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και την επέκταση του εκθεσιακού χώρου εντός του, με σκοπό να αναδειχθούν οι δράσεις και οι θυσίες των Ελλήνων βετεράνων του Πολέμου της Κορέας, ανακοίνωσε ο πρεσβευτής της Κορέας στη χώρα μας, Λιμ Σου Σοκ.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση μνήμης για την 69η επέτειο του Πολέμου της Κορέας στο Μνημείο των Πεσόντων στου Παπάγου, προς τιμή της συμμετοχής του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος, ο Λιμ Σου Σοκ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τον σεβασμό του στους βετεράνους και τα μέλη των οικογενειών των πεσόντων.

Σημείωσε πως η Ελλάδα είναι μια παραδοσιακή σύμμαχος για την Κορέα που απέστειλε μια δύναμη δέκα χιλιάδων ανδρών στον Πόλεμο της Κορέας για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας της και εξήρε «την εδώ και εβδομήντα χρόνια συνεχώς αναπτυσσόμενη υψηλού επιπέδου διμερή φιλία και συνεργασία με βάση τον ιδιαίτερο δεσμό μεταξύ των δυο χωρών που δημιουργήθηκε με την αποστολή του Εκστρατευτικού Σώματος της Ελλάδας στον Πόλεμο της Κορέας».

Σε σημερινή ανακοίνωση της πρεσβείας της Κορέας, σημειώνεται ότι η Ελλάδα απέστειλε το Εκστρατευτικό Σώμα δέκα χιλιάδων ανδρών στον Πόλεμο της Κορέας ως μέλος των Ηνωμένων Εθνών (ένα τάγμα ξηράς και ένα σμήνος με πιλότους και επτά μεταγωγικά σκάφη). Η ανδρεία και οι δράσεις των Ελλήνων στρατιωτών στις μάχες που καθόρισαν την πορεία του πολέμου, όπως στο ύψωμα 381, στον Λόφο Nori, στην λίμνη Jangjin, ήταν γνωστό, επισημαίνεται και προστίθεται: Από τους Έλληνες στρατιώτες, έπεσαν 186 νεκροί στα πεδία μάχης και 610 τραυματίσθηκαν.

Η εκδήλωση που πραγματοποίησε η πρεσβεία της Κορέας στη χώρα μας προχθές στο Μνημείο των Πεσόντων, στον δήμο Παπάγου, περιελάμβανε την επιμνημόσυνη δέηση, την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, την κατάθεση στεφάνων και χαιρετισμούς. Το γεύμα που παρατέθηκε προς τιμή των βετεράνων, συνόδευσαν με μελωδίες παραδοσιακών μουσικών της Κορέας και της Ελλάδας αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.