ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι έγινε χθες στο Caravel

Με Βενιζέλο και στρατηγική εν όψει εκλογών, η συνεδρίαση ΚΟ και ΠΣ του ΚινΑλ

Με το βλέμμα στις εκλογές και την ‘επόμενη μέρα’, αλλά και στη σκιά του ‘διαζυγίου’ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, διεξήχθη χθες η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής στο Caravel.

Στην εισήγησή της, η πρόεδρος του κόμματος, υπεραμύνθηκε της επιλογής της για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, η οποία και οδήγησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην έξοδο, σημειώνοντας πάντως, και χωρίς να κατονομάσει τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ότι επρόκειτο για πολιτική και όχι προσωπική επιλογή, η οποία και θα κριθεί από τους πολίτες. «Δεν υπάρχουν προσωπικά κριτήρια, υπάρχουν πολιτικά κριτήρια. Δεν είναι ποτέ επιλογή μου η ρήξη στον χώρο», είπε, προσθέτοντας όμως ότι «στηρίζω με νύχια και με δόντια την στρατηγική μας», την οποία και περιέγραψε ως «άνοιγμα μίας τεράστιας πόρτας στους προοδευτικούς πολίτες που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ». Η Φώφη Γεννηματά, εξάλλου, περιέγραψε το Κίνημα Αλλαγής ως το ‘αντίβαρο’ στην συντήρηση τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των στελεχών, που ναι μεν, αναφέρθηκαν στο θέμα Βενιζέλου, πλην όμως προτίμησαν την ήπια κριτική, ρίχνοντας το βάρος στην ανάγκη ενότητας της παράταξης στον δρόμο προς τις εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πολύωρη συνεδρίαση, τον προβληματισμό τους για την απόφαση της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε ο διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης, αλλά και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδας Γρηγοράκος, που έχει εξάλλου διαφωνήσει με την κίνηση αυτή και δημοσίως. Την διαφορετική του άποψη άφησε να εννοηθεί ακόμα ο Ανδρέας Λοβέρδος, που υποστήριξε όμως ότι είναι πιο εύκολο να χαλάς από το να χτίζεις, σημειώνοντας ότι εκείνος είναι εκεί για πει ότι «πρέπει να χτίσουμε». Διαφορετική άποψη για τη ρήξη μεταξύ της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής με τον Ευάγγελο Βενιζέλο εξέφρασαν ακόμα οι βουλευτές Γιάννης Μανιάτης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με τον δεύτερο πάντως να επιμένει πολύ περισσότερο στο στίγμα που θα πρέπει να δώσει στο εξής το κόμμα του. «Η κίνηση αυτή θα αξιολογηθεί στην κάλπη», είπε, κρούοντας όμως τον κώδωνα του κινδύνου υπέρ της συστράτευσης στο κόμμα, αφού η μάχη που ξεκινά ενόψει εθνικών εκλογών έχει και υπαρξιακά χαρακτηριστικά. «Η ΝΔ θέλει να μας πάρει τον κόσμο και ο ΣΥΡΙΖΑ το σπίτι», είπε, καλώντας την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής να απαντήσει ξεκάθαρα –όπως έκανε και στο θέμα Βενιζέλου- για τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.