ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΒΙΑΓΚΡΑ ΑΜΕΡΙΜΝΗΣΙΑΣ...

Απομένουν δύο βδομάδες μέχρι τις εκλογές και όλη η συζήτηση επικεντρώνεται στο γκουβέρνο, στο ποιο κόμμα θα είναι πρώτο κόμμα και αν και με ποιο άλλο ή άλλα θα σχηματίσει κυβέρνηση.

Αντί για προγράμματα, πολιτικοί και δημοσιολογούντες συζητούν και πάλι για τις δημοσκοπήσεις.

Ερίζουν για το πόσο είναι η κομματική συσπείρωση του ενός και πόσο του άλλου και αμπελοσοφούν για το ποιο κόμμα θα έλθει τρίτο και ποιο δεν θα μπει στη Βουλή.

Μας έχουν ζαλίσει τα ούμπαλα για το πόσες έδρες θα πάρει ο Τσίπρας και πόσες ο Μητσοτάκης και όχι πόσες δουλειές θ' ανοίξει ο ένας και πόσες ο άλλος.

Δυστυχώς, και σ' αυτές τις εκλογές αντί να συζητούμε για τις τομές, τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται να γίνουν στο κράτος, την οικονομία, τη διοίκηση και τους θεσμούς, πάλι ακούμε δεκάρικους του παρελθόντος.

Αντί τα κόμματα να διαγωνίζονται για το καλύτερο πολιτικό και οικονομικό σχέδιο που θα ανασυγκροτήσει την κοινωνία και θα επαναφέρει τη χώρα στην ευνομία, την κανονικότητα και την ανάπτυξη, πάλι διαγκωνίζονται για το ποιος είναι "αυτοφοράκιας" και τίνος.

Αντί να οικοδομούν δεσμούς συναίνεσης για αποτελεσματική διακυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα έξω από το σπιράλ του θανάτου της, πάλι τσακώνονται και διχάζονται για το ποιος είναι ο ιδανικός εκτελεστής της.

Αντί να αναζητούν και να ορίζουν τις αναγκαίες εθνικές προτεραιότητες, πάλι ομφαλασκοπούν περί των λαθών, των αστοχιών, των παραλείψεων και των εγκλημάτων που διέπραξαν και να τάζουν -ευτυχώς όχι με τόση μεγάλη ένταση, όπως στο παρελθόν- παραδείσους ανύπαρκτους.

Αντί να καλούν την κοινωνία σε αναστοχασμό μοιράζουν βιάγκρα αμεριμνησίας.

Τσακώνονται για το ποιος έβλαψε ή θα βλάψει περισσότερο το λαό και τη χώρα και αρνούνται να χαλάσουν έστω λίγη φαιά ουσία του εγκεφάλου του -ίσως επειδή δεν διαθέτουν- για να ανακαλύψουν κάτι που θα την ωφελήσει.

Δεν είναι δημιουργοί, είναι καταστροφείς. Είναι χαλασμένοι.

Αντί να συγκρουστούν με τα κατεστημένα συμφέροντα και την κλεπτοκρατία κοιτάνε πως θα ωφεληθούν από τα ωφελήματα της εξουσίας.

Αντί να εξαλείψουν τις παθογένειες και τις δυσπλασίες που κατατρώνε την κοινωνία παριστάνουν τον φίλο του λαού.

Δεν φταίνε όμως αυτοί, αλλά εκείνοι που τους δίνουν και τους ξαναδίνουν την εντολή να τα κάνουν όλα αυτά.

Ο λαός είναι αυτός που τους ανέχεται, τους ψηφίζει και περιμένει να του λύσουν τα προβλήματα παρότι ξέρει πως αυτό δεν θα γίνει.

Ο λαός το βράδυ της 7ης Ιουλίου θα βγει στους δρόμους να πανηγυρίσει για τον "δικό" του που έσκισε παρότι ξέρει πως από την επομένη αυτόν θα "ξεσκίσουν".

Αν δεν παραδεχθούμε ότι εμείς ο λαός, εμείς οι Έλληνες είμαστε οι χαλασμένοι, οι πολιτικοί θα παραμένουν στη θέση τους, εναλλασσόμενοι στην εξουσία, μέχρι να σαπίσουν.

Αυτή είναι η ωμή αλήθεια και όσο αρνούμαστε να τη δούμε θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο μέχρι να μην απομείνει ίχνος αξιοπρέπειας και κυριαρχίας στο μικρό τούτο ακρωτήρι της Μεσογείου, στον ευλογημένο τούτο τόπο, που αν δεν αλλάξει ρότα θα συντριβεί και το 2021 αντί να γιορτάζει τα 200 χρόνια από την απελευθέρωσή του Κύριος οίδε τι τελετές θα κάνει...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.