ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Ανησυχία και λήξη μέτρων για την αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Πολωνία

Η Ρωσία εκφράζει την ανησυχία της για τα σχέδια των ΗΠΑ να αναπτύξουν στο έδαφος της Πολωνίας μοίρα μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών MQ-9, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ.

«Φυσικά αυτό μας ανησυχεί. Αυτό εκφράζει την πολιτική δημιουργίας στρατιωτικής έντασης στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στη λεγόμενη ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ριαμπκόφ, προσθέτοντας ότι «με επινοημένες προφάσεις υλοποιούνται προγράμματα, τα οποία σε σημαντικό βαθμό είναι αποσταθεροποιητικά και κλιμακώνουν την ένταση».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι η Ρωσία δεν μπορεί να μη λάβει υπόψη στον αμυντικό της σχεδιασμό την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, και ο Πολωνός πρόεδρος, Αντρέι Ντούντα, συμφώνησαν την Τετάρτη στην Ουάσιγκτον, να αναπτυχθεί στην Πολωνία μοίρα μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών MQ-9, ενώ ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτικών στην Πολωνία θα αυξηθεί κατά χίλια άτομα, από τις 4.500 που είναι σήμερα.

Επιπλέον, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, δήλωσε ότι Ρώσοι στρατιωτικοί λαμβάνουν μέτρα, ώστε ενδεχόμενη αύξηση των αμερικανικών δυνάμεων στην Πολωνία, να μην απειλεί την ασφάλεια της Ρωσίας.

«Σε κανέναν δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία για το ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί με μεγάλη προσοχή καταγράφουν όλες αυτές τις ανακοινώσεις, αναλύουν αυτή την πληροφορία και ενεργούν κατά τέτοιο τρόπο, ώστε παρόμοιες πρωτοβουλίες να μην απειλούν κατ' οιονδήποτε τρόπο την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.