ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ισχυρό ΚΚΕ για να αντιμετωπιστεί η αντιλαϊκή πολιτική», ζήτησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος

«Να μην πέσει ο λαός στις παγίδες που του στήνουν ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ»

«Εμείς δεν μπορούμε να βάλουμε πήχη. Εμείς αυτό το οποίο μπορούμε να βάλουμε είναι να είναι ισχυρό το ΚΚΕ. Αυτό ζητάμε από τον κόσμο να μην παγιδευτεί στα ψεύτικα διλήμματα, στις παγίδες που του στήνουν, να γκρεμίσει τους σχεδιασμούς που υπάρχουν αναστύλωση ενός πλαστού, κάλπικου διπολικού συστήματος και να ισχυροποιήσει τη θέση του την επόμενη μέρα και αυτό μπορεί να γίνει με το ΚΚΕ (...). Καλούμε ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις να συμπορευθούν με το ΚΚΕ», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, υποψήφιος Αχαΐας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο κ. Καραθανασόπουλος είπε πως «τις προηγούμενες μέρες, ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τσακώνονταν για την πατρότητα των προγραμμάτων τους ότι ο ένας αντέγραφε από τον άλλον. Άρα το στοίχημα (σ.σ των εκλογών) είναι μην ψάχνουν τις διαφορές ανάμεσα στα προγράμματα που έχουν κοινό παρανομαστή, να κάνει με την ψήφο του τη διαφορά ο λαός, ψηφίζοντας το ΚΚΕ, ενισχύοντας το ΚΚΕ. Άρα λοιπόν το στοίχημα να είναι να είναι όσο πιο ενισχυμένο και πιο ισχυρό το ΚΚΕ ούτως ώστε την επόμενη μέρα ο λαός να μπορέσει να αντιμετωπίσει την αντιλαϊκή επίθεση που θα συνεχιστεί».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι «ο εργαζόμενος δεν πρόκειται να δει καλές και ποιοτικές θέσεις εργασίας από τη στιγμή που το κριτήριο της ανάπτυξης είναι η θωράκιση της ανταγωνιστικότητας και η κερδοφορία των καπιταλιστών», προσθέτοντας πως «στη μέγγενη της ανταγωνιστικότητας δεν πρόκειται οι θέσεις εργασίας να είναι καλές, σταθερές και καλά αμειβόμενες. Αυτό αποτέλεσε άλλωστε και προϋπόθεση το να τσακιστούν τα εργασιακά δικαιώματα την περίοδο της κρίσης και των μνημονίων για να έρθει η καπιταλιστική ανάπτυξη».

Για την κατάσταση στην Υγεία και τα διαγνωστικά κέντρα, σημείωσε ότι «ένα είναι το σίγουρο, ότι το 90% των διαγνωστικών εξετάσεων γίνονται σε ιδιωτικά εξεταστικά κέντρα. Αυτό δείχνει μια εμπορευματοποίηση της Υγείας και μια στήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων είτε γίνεται άμεσα από τους ασφαλισμένους, είτε γίνεται έμμεσα από το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία. Και όσο αυτή η κατάσταση υπάρχει, θα υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο η δημόσια και δωρεάν Υγεία. Από αυτή την άποψη αυτό το 90% του ποσοστού που γίνονται στα ιδιωτικά κέντρα είναι και αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η πολιτική που τσακίζει λαϊκές ανάγκες και στον τομέα της Υγείας».

Ερωτηθείς για τα όσα τονίζει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην "Εφημερίδα των Συντακτών" για τα «βρόμικα κόλπα του διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ, του αυριανισμού και του αισχρού αντικομμουνισμού δεν πιάνουν σήμερα», ο κ. Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε στην «επίθεση που δέχθηκε το ΚΚΕ από πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σ' αυτή τη λογική και σ' αυτή την κατεύθυνση». Δηλαδή - εξήγησε ο κ. Καραθανασόπουλος - «επαναλαμβάνοντας ζητήματα τα οποία είχε αναδείξει το ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες δεκαετίες και ο αυριανισμός ότι το ΚΚΕ με τη στάση και τη δράση του ευνοεί τη ΝΔ (...) που ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την πολιτική της ΝΔ τη στιγμή που αποτέλεσε το καλύτερο πλυντήριο της ΝΔ για να μπορέσει σήμερα να διεκδικεί την κυβερνητική διαχείριση. Και αυτό αποτελεί πρόκληση γιατί ακριβώς θέλει να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά, να χτυπήσει τη ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου που είναι αυτό που επί της ουσίας φοβάται το σύστημα και η αστική τάξη, δηλαδή η προσέγγιση ευρύτερων δυνάμεων με το ΚΚΕ και να συκοφαντήσει ουσιαστικά την πολιτική του ΚΚΕ. Άρα αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την κατεύθυνση της συκοφάντησης, της σπίλωσης, και της αμαύρωσης του ΚΚΕ και της πορείας του».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.