ΚΟΣΜΟΣ

Περιοδεία Νετανιάχου-Μπόλτον στην κοιλάδα του Ιορδάνη

Ο Νετανιάχου θα «εξετάσει», με τρόπο «δίκαιο και ανοικτό», το σχέδιο των ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε χθες Κυριακή ότι θα εξετάσει «με τρόπο δίκαιο και ανοικτό» το μελλοντικό αμερικανικό σχέδιο για την επίλυση της ισραηλινοπαλαιστινιακής διένεξης.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί οι Παλαιστίνιοι απέρριψαν το σχέδιο πριν καν ενημερωθούν για το περιεχόμενό του», πρόσθεσε, λίγες ημέρες πριν από μια σύνοδο που οργανώνεται στο Μπαχρέιν -οι Παλαιστίνιοι θα την μποϊκοτάρουν- η οποία είναι αφιερωμένη στην οικονομική πτυχή του σχεδίου. «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι», συμπλήρωσε ο Νετανιάχου.

Ο δεξιός πρωθυπουργός του Ισραήλ έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην κοιλάδα του Ιορδάνη μαζί με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, τον Τζον Μπόλτον. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο το Ισραήλ να προσαρτήσει την κοιλάδα του Ιορδάνη, η οποία χωρίζει το Ισραήλ από την Ιορδανία και συμπεριλαμβάνει τμήματα της Δυτικής Όχθης, κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, ο Νετανιάχου τόνισε: «σε όσους διατείνονται ότι για να υπάρξει ειρήνη το Ισραήλ πρέπει να εγκαταλείψει την κοιλάδα του Ιορδάνη, απαντώ: αυτό δεν θα φέρει ειρήνη, αυτό θα φέρει τον πόλεμο και τον τρόμο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.