ΚΟΣΜΟΣ

Παρά τη θέση του Κρεμλίνου ότι αποκλείεται «επίσημη συνάντηση»

Ο Τραμπ... επιμένει ότι θα συναντηθεί με τον Πούτιν στην G20!

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιμένει, όπως επισήμανε εκ νέου χθες, ότι θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ιαπωνία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Τραμπ είπε ότι θα κάνει συναντήσεις με τον Πούτιν και τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ. Το είχε επαναλάβει προ ημερών.

«Θέλω να τα πάμε καλά με τη Ρωσία, και νομίζω ότι θα το κάνουμε. Θέλω να τα πάμε καλά με την Κίνα, και νομίζω ότι θα το κάνουμε. Θα συναντηθώ στην πραγματικότητα με τους δυο τους [σ.σ. τους προέδρους των δύο χωρών] την επόμενη εβδομάδα στην Ιαπωνία στην G20», δήλωσε ο Τραμπ στο Φοξ Νιους.

Πάντως, οι ισχυρισμοί και οι... επιμονές του Τραμπ έρχονται σε αντίθεση με τη θέση του Κρεμλίνου, το οποίο έχει χαρακτηρίσει πιθανή μόνο μια «σύντομη συνομιλία» μεταξύ Πούτιν και Τραμπ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ομάδας των 20 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά και αναπτυσσόμενων οικονομιών του κόσμου στην Οσάκα, αλλά αποκλείει μια «επίσημη συνάντηση».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.