ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στο «Πρακτορείο 104,9 FM»

Παφίλης: «Ανύπαρκτα τα διλήμματα που θέτουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ»

Το δίλημμα που θέτουν μπροστά στον λαό η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ -με τον δικό του τρόπο ο καθένας- αλλά και το ΚΙΝΑΛ από την άλλη πλευρά, δεν έχει καμία βάση, γιατί είναι προσυμφωνημένα όλα για το τι θα συμβεί την επόμενη μέρα, γιατί όλοι τους έχουν ψηφίσει και τα τρία μνημόνια, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της δεύτερης εκλογικής Περιφέρειας Αθηνών, Θανάσης Παφίλης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Το τρίτο μνημόνιο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ ενσωμάτωσε και τα άλλα δύο, είναι συμφωνημένα όλα, γιατί υπάρχουν 600 εφαρμοστικοί μνημονιακοί νόμοι, στους οποίους έχουν δεσμευτεί όλοι τους ότι θα τους τηρήσουν κατά γράμμα και το έχουν υποσχεθεί, επισήμανε ο κ. Παφίλης», προβλέποντας ότι όποια κυβέρνηση και να αναδειχθεί «θα εφαρμόσει την ίδια και χειρότερη πολιτική γιατί απ' ό,τι κανένας μπορεί να ξέρει -και ίσως ο κόσμος να μην το ξέρει ακριβώς- οι εκθέσεις της Κομισιόν είναι καθαρές, λένε ότι πρέπει να συνεχιστεί χωρίς ταλαντεύσεις η δημοσιονομική πειθαρχία, δηλαδή κάτω μισθοί, λίγα χρήματα για Παιδεία, Υγεία, κοινωνικό τομέα, πολλά για την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων, επομένως το δίλημμα είναι ποιος στις 8 του μήνα θα παλέψει ενάντια σε αυτή την πολιτική, η οποία συντρίβει τους πολλούς και δίνει πάρα πολλά στους λίγους».

«Αυτός που μπορεί να το κάνει είναι το ΚΚΕ», τόνισε, προσθέτοντας ότι «όλα αυτά τα χρόνια το ΚΚΕ ήταν το μοναδικό που άρθρωσε διαφορετικό λόγο [...] πάλεψε μέσα στη Βουλή και έξω από τη Βουλή με τροπολογίες που καταθέσαμε με σχέδια νόμου για προβλήματα άμεσα, για ανακούφιση των εργαζομένων», επομένως «εμείς επειδή δεν έχουμε βάλει υπογραφή σε αυτή τη βαρβαρότητα που ζούμε σήμερα, είμαστε και το μοναδικό κόμμα που μπορούμε να αντιπολιτευτούμε».

Ερωτηθείς για την απήχηση της πρότασης του ΚΚΕ, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και διαφαίνεται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εθνικών εκλογών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος απάντησε: «Οργώνουμε όλη την Ελλάδα, ώστε αυτό που εισπράττουμε και δεν καταγράφεται εκλογικά -πολλοί μας λένε ότι το ΚΚΕ είναι σταθερά δίπλα στους εργαζόμενους, ότι μας είπε την αλήθεια- να αποτυπωθεί ένα μέρος και στην κάλπη. Εμείς καλούμε τον κόσμο που με βαριά καρδιά ψήφισε αυτά τα κόμματα, τα οποία τον έχουν φέρει σε αυτό το -κυριολεκτικά- χάλι [...] να μην το ξανακάνει και να ενισχύσει το ΚΚΕ, που εκτιμά τη δράση του, για να μπορέσει την επόμενη μέρα να βρίσκεται σε καλύτερη θέση, γιατί εμείς δεν πρόκειται να εξαργυρώσουμε τις ψήφους σε καρέκλες υπουργικές, που θα τσακίζουν τον λαό, αλλά θα τις καταθέσουμε στους καθημερινούς αγώνες και μέσα στη Βουλή. Όσο πιο πολλοί είμαστε τόσο πιο πολύ θα μπορούμε να αποκαλύπτουμε το τι συμβαίνει, να πιέζουμε να αποσπαστούν ορισμένες κατακτήσεις και να μπει και ένας δρόμος αλλαγής της κατάστασης».

Αναφορικά με τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος είπε ότι εάν μετά τις 7 Ιουλίου δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, τότε η χώρα θα οδηγηθεί νομοτελειακά σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική ο κ. Παφίλης είπε ότι «αυτά είναι ψεύτικα διλήμματα που ζητάει ο κ. Μητσοτάκης και οποιοσδήποτε άλλος». «Το θέμα δεν είναι αν θα έχει αυτοδυναμία η ΝΔ ή αν θα μειωθεί η ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα βγει ο κ. Βαρουφάκης που έστρωσε τον δρόμο για το τρίτο μνημόνιο και που λέει θα συνεργαστεί και με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα πάρει ψήφους ο Βελόπουλος που είναι ένας πολιτικός απατεώνας ο οποίος πουλούσε γράμματα του Ιησού και προσβάλλει και τη χριστιανική πίστη όλων των ανθρώπων που έχουν γι' αυτό πρέπει να τον "μαυρίσουν" και αυτόν και να εξαφανίσουν και τη Χρυσή Αυγή. Επομένως, το δίλημμα της ακυβερνησίας είναι ανύπαρκτο. Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να μην κυβερνάται. Και σε τέτοια περίπτωση ακόμα, μη αυτοδυναμίας, είναι έτοιμοι και το ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει ότι δεν θα σύρει τη χώρα σε περιπέτειες απλής αναλογικής και υπάρχουν πρόθυμοι», εξήγησε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.