ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον απολογισμό των πεπραγμένων έκανε ο Χαρίτσης

Παράδοση και παραλαβή στο υπουργείο Εσωτερικών

Σε μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων στις προσεχείς εθνικές εκλογές κάλεσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης, κατά τη σύντομη ομιλία του στην τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία του προκατόχου του, Αλέξη Χαρίτση.

Ο κ. Ρουπακιώτης εξέφρασε βεβαιότητα ότι, όπως οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές «κατά γενική ομολογία διεξήχθησαν άψογα», έτσι και οι προσεχείς εθνικές εκλογές «θα διεξαχθούν στην εντέλεια». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «το πρώτιστο και το μέγιστο» είναι όλοι οι ψηφοφόροι να προσέλθουν στις κάλπες διότι, όπως εξήγησε, «στο νέο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται από τον Αύγουστο που 2018 έως σήμερα δοκιμάζονται κόμματα και προγράμματα και καλούνται όλοι να τα κρίνουν και να αποφασίσουν».

«Γιατί παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δικαιολογημένες ενστάσεις ή και ενδεχομένως και υπερβολές ως προς την ποιότητα λειτουργίας του δημοκρατικού μας συστήματος, ας το αντιληφθούμε ότι αυτό είναι και οφείλουμε να το βελτιώσουμε και να το υπερασπιστούμε», κατέληξε.

Ο κ. Χαρίτσης ήταν εμφανώς συγκινημένος όταν ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τους υπαλλήλους του υπουργείου για τη συνεργασία που είχαν από τα τέλη Αυγούστου έως σήμερα.

Καλωσορίζοντας τον κ. Ρουπακιώτη, έκανε λόγο για «έναν άνθρωπο με πολύ μεγάλη εμπειρία και ο οποίος χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης απ' όλο το πολιτικό φάσμα».

Στον απολογισμό της θητείας του στάθηκε κυρίως στη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε πόρους και στελεχικό προσωπικό, στις θεσμικές παρεμβάσεις και στην επιτυχημένη διεξαγωγή των τετραπλών εκλογών της 26ης Μαΐου. Όπως είπε, έγινε μια συστηματική προσπάθεια, τόσο από τον ίδιο όσο και από τους προκατόχους του, έτσι ώστε να αυξηθεί η διαθέσιμη χρηματοδότηση προς τους φορείς των ΟΤΑ, με αύξηση των κρατικών πόρων τα δύο τελευταία χρόνια και με νέα προγράμματα χρηματοδότησης, όπως είναι ο «ΦιλόΔημος».

Για το ζήτημα της υποστελέχωσης είπε ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την προκήρυξη 3Κ/2018, που προβλέπει την κάλυψη 8.500 μόνιμων θέσεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, ενώ θεσμοθετήθηκε και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Υπενθύμισε, επίσης, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη για 118 προσλήψεις προσωπικού για μικρούς, ορεινούς και νησιωτικούς και υπάρχει ο προγραμματισμός για 1.500 προσλήψεις επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού στους δήμους για τα έτη 2019, 2020 και 2021. Σημείωσε ακόμη ότι θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο με βάση το πόρισμα που παραδόθηκε πρόσφατα για τη διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Ως προς το θεσμικό σκέλος, αναφέρθηκε στον νόμο για την ισότητα των φύλων και την απόδοση ιθαγένειας, στον νέο πρότυπο κανονισμό λειτουργίας των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών και τη σχετική χρηματοδότηση, καθώς και ότι, φέτος, εξασφαλίστηκε η αναγκαία χρηματοδότηση ώστε όλα τα παιδιά να πάρουν θέση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Τέλος, για τις πρόσφατες τετραπλές εκλογές έκανε λόγο για «άθλο» και για «μια πολύ μεγάλη πρόκληση στην οποία ανταποκριθήκαμε, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία χωρίς προβλήματα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.