ΕΛΛΑΔΑ

Σύλλογος Φοιτητών Εστιών ΑΤΕΙ Θεσσαλίας

«Πετάνε 100 φοιτητές έξω από την εστία!»

Ασφυκτικό είναι στο ΑΤΕΙ Θεσσαλίας το ζήτημα της στέγασης για τους φοιτητές, καθώς ήδη εκτός φοιτητικής εστίας μένουν 100 (!) φοιτητές, ενώ από το νέο ακαδημαϊκό έτος ο αριθμός αναμένεται να μεγαλώσει.

Αυτό καταγγέλλει ο Σύλλογος Φοιτητών Εστιών ΑΤΕΙ Θεσσαλίας και καλεί τους φοιτητές σε διαμαρτυρία στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, σήμερα (Παρασκευή 28/6) στις 9:00 το πρωί, στο Βόλο ενάντια στο ξεσπίτωμά τους.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος σημειώνει:

«Τη Δευτέρα 24 Ιούνη η Εφορεία της φοιτητικής μέριμνας προσπάθησε να συνεδριάσει για να αποφασίσει ποιοι από μας θα πεταχτούν εκτός εστίας με το πρόσχημα ότι "δεν αρκούν τα δωμάτια".

Από τους 460 αιτούντες, οι 100 περίπου δεν θα πάρουν δωμάτιο, παρότι η συντριπτική πλειοψηφία πληροί όλα τα κριτήρια που βάζει ακόμα και αυτός ο απαράδεκτος κανονισμός. Επιπλέον 100 πρωτοετείς υπολογίζεται ότι θα μείνουν εκτός εστίας από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά λόγω έλλειψης δωματίων! Ήταν τέτοια η αγωνία τους να πετάξουν έξω τους φοιτητές που με λυσσαλέο τρόπο προσπάθησαν να βγάλουν έξω από την συνεδρίαση τον εκπρόσωπο του συλλόγου μας για να αποφασίσουν ανενόχλητοι, πίσω από κλειστές πόρτες.

Ο σύλλογός μας με δυναμική παρέμβαση απαίτησε:

Την παρουσία του εκπροσώπου του συλλόγου μας για να μην παίρνονται αποφάσεις εν κρυπτώ.

Την αναβολή της συνεδρίασης για την επόμενη Δευτέρα 1/7 έτσι ώστε στη συνεδρίαση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την Παρασκευή 28/6 να δοθούν απαντήσεις για το μεγάλο στεγαστικό πρόβλημα και να εγκριθεί έκτακτο κονδύλι για τη δωρεάν στέγαση όσων έχουν ανάγκη.

Παρ' όλα αυτά η Εφορεία της φοιτητικής μέριμνας συνεδρίασε σήμερα δίχως να μας ενημερώσει σε ποια αίθουσα θα συνεδρίαζε, ανενόχλητη και στα κρυφά δίχως την παρουσία κάποιων εκπροσώπων των φοιτητών αποφάσισαν ποιοι θα πεταχτούν εκτός εστίας. Εμείς καταγγέλλουμε αυτήν την απαράδεκτη πράξη τους και καλούμε όλους τους εστιακούς και τους υπόλοιπος φοιτητές με τη μαζική μας παρουσία στη συνεδρίαση της Συγκλήτου την Παρασκευή στις 9 π.μ. στο Βόλο να αποτρέψουμε το ξεσπίτωμα 100 συναδέλφων μας και να διεκδικήσουμε:

Να υπενοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία για όσους φοιτητές έκαναν αίτηση και δεν αρκούν οι κλίνες στις εστίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Να καταργηθεί το χαράτσι των 150 και 400 ευρώ που πληρώνει κάθε εστιακός το Σεπτέμβρη για να πάρει δωμάτιο στην εστία της Λάρισας και για να "συγκατοικεί" με τις κατσαρίδες.

Να καταργηθεί ο απαράδεκτος και αντιδραστικός κανονισμός που, ανάμεσα στα άλλα, απαγορεύει στους εστιακούς να έχουν ακόμα και ανεμιστήρα στο δωμάτιο, ενώ η θερμοκρασία αγγίζει τους 40ºC !!!

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και αναγκαίος! Έχει απέναντί του την πολιτική όλων των κυβερνήσεων αλλά και της ΕΕ που θεωρούν τους εστιακούς "πελάτες" και τις ανάγκες μας "κόστος". Είναι πρόσφατη η δήλωση του κυρίου υπουργού Γαβρόγλου που πρότεινε την επιβολή ενοικίου σε όλες της εστίες και άνοιξε την όρεξη στην επόμενη κυβέρνηση να σαρώσει κάθε φοιτητική μέριμνα.

Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας! Όλοι οι φοιτητές στον αγώνα!».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.