ΕΛΛΑΔΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία και Αργολίδα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, (κατηγορία «4»), προβλέπεται για σήμερα, σε Αττική, Βοιωτία, κεντρική και βόρεια Εύβοια, Κορινθία και Αργολίδα, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, ο οποίος άρχισε από χθες να εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), για την ενημέρωση των πολιτών.

Σημειώνεται, ότι η επόμενη κατηγορία επικινδυνότητας είναι αυτή του συναγερμού.

Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΓΠΠ, ο Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς θα προβάλλεται σε καθημερινή βάση και από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας, για όλη την αντιπυρική περίοδο, σε μια προσπάθεια προσέγγισης και έγκαιρης ενημέρωσης, ευρύτερων ομάδων πληθυσμού, για τις περιοχές που διατρέχουν κίνδυνο πυρκαγιάς, αλλά και για τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αυτοπροστασίας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η σύνταξη και έκδοση του Ημερήσιου Χάρτη αποτελεί διεθνή πρακτική, ειδικότερα σε χώρες που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω δασικών πυρκαγιών, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών. Παράλληλα αποσκοπεί και στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών, ώστε να αποτραπούν ενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν την έναρξη δασικής πυρκαγιάς από αμέλεια.

Η καθημερινή τηλεοπτική του προβολή, εντάσσεται στη στρατηγική της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και υλοποιείται με τη συνεργασία της Ειδικής Γραμματείας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης και των τηλεοπτικών σταθμών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς αφορά την επόμενη ημέρα από αυτή που εκπονείται και εκδίδεται.

Από τις αρμόδιες αρχές τονίζεται επίσης για μια ακόμα φορά, ότι στις περιοχές που ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός, οι πολίτες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει σπινθήρα και πυρκαγιά και αν αντιληφθούν οποιαδήποτε φλόγα να ειδοποιούν αμέσως την πυροσβεστική και να απομακρύνονται αν δεν μπορούν να κάνουν κάτι, ώστε να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.