ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανακοινώθηκε το deal

Πούλησε τη θυγατρική της στη Βουλγαρία η Τράπεζα Πειραιώς

Την πώληση της θυγατρικής της στη Βουλγαρία ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Αναλυτικά:

Η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. («Τράπεζα Πειραιώς») ανακοινώνει την ολοκλήρωση της πώλησης της συμμετοχής της (99,98%) στη θυγατρική της στη Βουλγαρία, Piraeus Bank Bulgaria AD («PBB»), στην Eurobank Bulgaria AD («η Συναλλαγή), έχοντας λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές στη Βουλγαρία, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από την Εθνική Τράπεζα της Βουλγαρίας, όπως και την έγκριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το συνολικό τίμημα της συμμετοχής διαμορφώθηκε σε €75εκατ., με τη Συναλλαγή να έχει θετική επίπτωση στα κεφάλαια του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς. Με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία οικονομικών καταστάσεων με ημερομηνία αναφοράς 31.03.2019, η Συναλλαγή αυξάνει το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων Κατηγορίας 1 (CET-1) κατά 22 μονάδες βάσης, μέσω της απελευθέρωσης συνολικού ύψους €0,8 δισ. σταθμισμένου έναντι κινδύνων ενεργητικού.

«Η Συναλλαγή αποτελεί το τελευταίο σημαντικό ορόσημο για την ολοκλήρωση των δεσμεύσεων του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Πειραιώς, όπως συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Συναλλαγή έχει θετική επίπτωση στα εποπτικά κεφάλαια της Τράπεζας, στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης και επανεστίαση στις κύριες τραπεζικές δραστηριότητες", δήλωσε ο Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Η Mediobanca ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ η White & Case LLP ενήργησε ως διεθνής νομικός σύμβουλος και η Boyanov & Co ως τοπικός νομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς στη Συναλλαγή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.