Neo

Πρώτα υπουργός, μετά υποψήφια

Όσο κι αν δεν ομολογείται ανοιχτά από κανέναν, εδώ και αρκετό καιρό οι υπουργοί έχουν βάλει τα μολύβια κάτω και ασχολούνται περισσότερο με τον προεκλογικό τους αγώνα για την επανεκλογή τους και λιγότερο με τις εκκρεμότητες των υπουργείων τους.

Εξάλλου, αυτό γινόταν πάντα σε όλες τις κυβερνήσεις, όπου οι υπουργοί σε προεκλογικές περιόδους περνούσαν απλώς μια ώρα από το γραφείο τους για να βάλουν τις απαραίτητες υπογραφές και μετά... βουρ στην περιφέρειά τους. Ωστόσο, η Σία Αναγνωστοπούλου είναι από άλλη πάστα, ως φαίνεται: η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών είναι σήμερα στο Λουξεμβούργο για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να θέσει στους ομολόγους της το θέμα των παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και να συζητήσει μαζί τους την αναγκαία αντίδραση της ΕΕ.

Με άλλα λόγια, παρότι η «λούφα» σε τέτοιου είδους διαδικασίες συνηθίζεται, η Αναγνωστοπούλου έχει αφήσει στη μέση τον προσωπικό προεκλογικό της αγώνα στην Αχαΐα προκειμένου, ως την τελευταία στιγμή, να επιτελέσει τα καθήκοντά της ως υπουργού – όπως εξάλλου έκανε χθες, δίνοντας το «παρών» στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.