ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπε από τη Θεσσαλονίκη...

«Ραντεβού στις 7 Ιούλη», έδωσε με τους πολίτες η Φώφη Γεννηματά

Το πολιτικό στίγμα του κόμματός της στην πορεία προς τις εκλογές, έδωσε από το βήμα της συγκέντρωσης του Κινήματος Αλλαγής στη Θεσσαλονίκη, χθες το βράδυ, η Φώφη Γεννηματά.

Απευθυνόμενη κυρίως στους προοδευτικούς ψηφοφόρους που εμπιστεύθηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ και απογοητεύτηκαν από αυτόν, αλλά όχι μόνο σε αυτούς, εξήγησε σε μεγάλο βαθμό τις διαφορές του Κινήματος Αλλαγής από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν ισχυρή εντολή στο κόμμα της, ώστε να εγγυηθεί τις απαραίτητες προοδευτικές αλλαγές για την χώρα, την επόμενη μέρα.

Δεν είναι τυχαία η τελευταία παράγραφος της ομιλίας της όπου απευθυνόμενη σε κάθε πολίτη ξεχωριστά, σε δεύτερο ενικό, είπε : «Απογοητεύτηκες από τον ανεύθυνο και αλαζονικό ΣΥΡΙΖΑ; Στράφηκες προς τη ΝΔ μόνο και μόνο για να διώξεις τον Τσίπρα; Επικαλούμαστε την λογική σου για μία ψήφο που αποδυναμώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα αποτελεί δυνατό αντίβαρο στην ανεξέλεγκτη δεξιά. Μην παραδίδεις την προοδευτική ταυτότητά σου. Είναι πολύτιμη για το μέλλον όλων μας. Με λογισμό και όνειρο προχωράμε. Εμπιστευθείτε μας», δίνοντας ‘ραντεβού’ με τους πολίτες στις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Νωρίτερα, εξάλλου, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είχε φροντίσει να προειδοποιήσει τους παρευρισκόμενους ότι «με αχαλίνωτη δεξιά που θα σαρώσει κατακτήσεις και με ισχυρό αντιπολιτευτικό πόλο τον ανεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα παρά πόδας, η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες», προσθέτοντας πως «μοναδική εγγύηση αποτελεί ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής, που δεν θα επιτρέψει να εγκλωβίσουν τη χώρα σε έναν φαύλο κύκλο μιζέριας για τους πολλούς και εξυπηρέτησης των συμφερόντων των λίγων». Επέμεινε εξάλλου στην αυτόνομη πορεία του κόμματός της, τονίζοντας πάντως ότι πρόκειται για μία δύναμη ομαλότητας και πολιτικής σταθερότητας στην χώρα, με πίστη στην ανάγκη για εθνική συνεννόηση στα εθνικά θέματα και τα μεγάλα ζητήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, επανέλαβε ότι «ως υπεύθυνη αντιπολίτευση και όσο περνάει από το χέρι μας, θα αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο αποσταθεροποίησης», προσθέτοντας μάλιστα ότι σε κρίσιμα εθνικά θέματα όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου, η συνταγματική αναθεώρηση, οι προοδευτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, η επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους μας δεσμεύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στο Κίνημα Αλλαγής θα συμβάλουν θετικά και ουσιαστικά, «γιατί εμείς την εθνική συνεννόηση την πιστεύουμε και την εννοούμε», όπως πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε ότι δεν είναι λύση η επιστροφή της Δεξιάς, τονίζοντας τις βαθιές ιδεολογικές διαφορές των δύο χώρων και επαναλαμβάνοντας ότι «το κοινωνικό κράτος αποτελεί για μας κεντρικό στόχο και επιλογή, δεν είναι σημαία ευκαιρίας, είναι πυλώνας ανάπτυξης». Την ίδια ώρα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβερνητική του πολιτική, και κάλεσε τους πολίτες όπως ο Αλέξης Τσίπρας ακύρωσε την ελπίδα τους –όπως είπε- να ακυρώσουν και εκείνοι τον ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο τους...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.