ΚΟΣΜΟΣ

Κάνοντας ένα βήμα πίσω

Ρίχνουν τους τόνους Σαλβίνι και Ντι Μάιο

Διάθεση για συζήτηση φαίνεται πως έχουν οι δύο εταίροι στον κυβερνητικό συνασπισμό της Ιταλίας, έπειτα από την απειλή του πρωθυπουργού της χώρας, Τζουζέπε Κόντε, ότι θα παραιτηθεί αν δεν διευθετήσουν τις διαφορές τους.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε σήμερα ότι δεν προτίθεται να ρίξει την κυβέρνηση της χώρας αλλά θέλει να δει το υπουργικό συμβούλιο να ενεργεί με πολύ ταχύτερους ρυθμούς και να προωθεί τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Ο Σαλβίνι δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συναντήσει τους κυβερνητικούς του εταίρους όποτε το θελήσουν εκείνοι, προσθέτοντας ότι ο συνασπισμός δεν μπορεί να συνεχίσει να καθυστερήσει την έγκριση μέτρων, όπως ο νέος πολεοδομικός κανονισμός και η μεγαλύτερη αυτονομία για τις περιφέρειες της χώρας.

Από την πλευρά του ο ηγέτης του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, ξεκαθάρισε ότι επιδιώκει την επιβίωση του κυβερνητικού συνασπισμού και προτίθεται να υποστηρίξει δύο μέτρα τα οποία αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για τον κυβερνητικό του εταίρο.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τις προτάσεις της Λέγκας για ένα μέτρο "ενιαίου φορολογικού συντελεστή" και την παραχώρηση περισσότερων εξουσιών στις τοπικές κυβερνήσεις, πάντα λέγαμε "ναι" σε αυτά τα μέτρα με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Χρειάζεται απλώς να κάτσουμε στο τραπέζι και να αρχίσουμε να εργαζόμαστε», δήλωσε ο Ντι Μάιο στην Corriere della Sera.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.