ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στο Άγιο Όρος: Εκλάπησαν τάματα από την Ι.Μ. Ιβήρων

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Όρους, όπου σήμερα σήμανε συναγερμός, έπειτα από την κλοπή ταμάτων απ' την Ιερά Μονή Ιβήρων.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της κλοπής συμμετέχουν αστυνομικοί του Αγίου Όρους και της Χαλκιδικής, ενώ θα συνδράμει και αστυνομικός σκύλος. Στην κινητοποίηση των αρχών συμμετέχει και το Λιμενικό το οποίο συνδράμει με σκάφη που ερευνούν δια θαλάσσης.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή τα ξημερώματα, γύρω στις 03:30, και αφού ενημερώθηκε ο ηγούμενος του μοναστηριού ότι λείπουν τάματα, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών ήταν άμεση. Τα ξημερώματα, σε ορεινή περιοχή του Αγίου Όρους κοντά σε ένα εκκλησάκι οι αστυνομικοί εντόπισαν τα τάματα που είχαν αφαιρεθεί από την εικόνα (ή έστω μεγάλο μέρος αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες).

«Βρέθηκαν πεταμένα τα κλοπιμαία, δεν μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή με βεβαιότητα αν τα άφησε όλα ο δράστης. Δεν μπορούμε να κάνουμε καταμέτρηση καθώς η αστυνομία ερευνά για δακτυλικά αποτυπώματα» ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Κωνσταντίνος Δήμτσας. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι άφησε όλα τα τάματα και έφυγε πανικόβλητος», σημείωσε ο κ. Δήμτσας ο οποίος εκτιμά ότι «υπάρχει μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και δύσκολα θα ξεφύγει».

Ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους επισήμανε ότι «υπήρξαν δύο - τρεις κλοπές μέσα στον μήνα Μάϊο, στο Όρος και ενδέχεται ο άνθρωπος που ψάχνουμε σήμερα να εμπλέκεται και σε αυτές τις κλοπές».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.