ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα από την Κέρκυρα

Σκουρλέτης: Υπερ του ΣΥΡΙΖΑ η σύγκριση με προηγούμενες κυβερνήσεις

Για τις περιόδους διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων και τα αποτελέσματα που επέφεραν στη χώρα και τον ελληνικό λαό, έκανε λόγω κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρουσία και των πέντε υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την Κέρκυρα, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, που βρίσκεται από νωρίς το πρωί στο νησί.

Ο κ. Σκουρλέτης κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να συγκρίνουν τις περιόδους διακυβέρνησης και το κυβερνητικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ με αυτές των προηγούμενων κυβερνήσεων επισημαίνοντας ότι «είναι καταλυτική η σύγκριση υπέρ τη κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

«Στις 7 του Ιουλίου δεν ψηφίζουμε για να στείλουμε αντιπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο Ψηφίζουμε για μια κυβέρνηση που θα κληθεί με βάση τις νέες συνθήκες, εντελώς διαφορετικές που υπήρχαν την τελευταία δεκαετία, να καταθέσει το πρόγραμμα και το σχέδιο της για την επόμενη περίοδο. Είναι γεγονός ότι έχουμε την άνεση να πηγαίνουμε σε εκλογές χωρίς να κινδυνεύει να βγει η χώρα από την ευρωζώνη, και αυτό πιστώνεται θετικά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που κατάφερε μέσα σε αντίξοες, δύσκολες συνθήκες να σταθεροποιήσει την οικονομία και να ανοίξει νέους δρόμους για την κοινωνία και την οικονομία. Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να θυμηθούν ποιοι έχουν τη βασική ευθύνη που η χώρα και ο λαός της οδηγήθηκε στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση, μεταπολεμικά, τα τελευταία δέκα χρόνια. Αυτές οι δυνάμεις έχουν ονοματεπώνυμο, λέγονται παλαιός δικομματισμός, και είναι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Οι εκλογές δεν είναι ένα μνημόσυνο της προηγούμενης περιόδου, ούτε θα πρέπει να σταθούμε μόνο σε αυτό. Θέλουμε να καλέσουμε τον ελληνικό λαό να συγκρίνει τις περιόδους διακυβέρνησης, το κυβερνητικό έργο της δικιάς μας κυβέρνησης με αυτές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Είναι καταλυτική η σύγκριση υπέρ τη κυβέρνησης μας. Κάναμε πράξη να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δώσαμε τη δυνατότητα σε όλους αυτούς που ήταν το αποτέλεσμα της βαθειάς οικονομικής κρίσης, τους 2.500 ανασφάλιστους, να πηγαίνουν στο νοσοκομείο όταν το χρειάζονται. Βάλαμε μπροστά πράγματα που αφορούνε το κτηματολόγιο, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δημόσια διοίκηση, τον εκσυγχρονισμό της, αλλά και στην εκπαίδευση. Δώσαμε δικαιώματα σε κοινωνικές κατηγορίες που ήταν στο περιθώριο. Διαχειριστήκαμε τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση, μεταπολεμικά. Αυτό ήταν προτεραιότητα μας» επισήμανε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.